Ευχές στους πατέρες της  Ιεράς Μονής Καρακάλλου, στην οποία διανυκτερεύσε χθες το βράδυ, έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Συγεκριμένα τους είπε,

"Να σας δίνει η ΠΙΣΤΗ πάντα δύναμη ώστε να στέκεστε όρθιοι στο δύσκολο και ευλογημένο έργο της διακονίας σας. Να έχετε πάντα στο μυαλό και στη καρδιά σας οτι επιτελείτε έργο σημαντικό. Είστε αγκωνάρι του πολιτισμού και της πνευματικής ταυτότητας του λαού μας".

Ο Τσίπρας είχε κατ/ ιδιαν συνομιλία για περίπου είκοσι λεπτά με τον γέροντα της Μονής, Αρχιμανδρίτη Φιλόθεο, σύμφωνα με πληροφορίες του Αγιορείτικου Βήματος.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ακολούθησε κανονικά το πρόγραμμα της Μονής. Στις έξι το πρωί κατέβηκε στο Καθολικό της, προσκύνησε τις εικόνες και παρακολούθησε μέρος του Ορθρου και στη συνέχεια την Θεία Λειτουργία.

Ακολούθως, ξεναγήθηκε στο σκευοοφυλάκιο και στην έκθεση της Μονής, εντυπωσιάστηκε ιδιαίτερα από τα έργα του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ που τυπώθηκαν στη Βενετία τον πρώτο αιώνα της τοπογραφίας, αλλά και από πρωτότυπα της πρώτης ελληνικής εφημερίδας του 1824 "Ελληνικά Χρονικά" που η Μονή ήταν συνδρομητής της δίνοντας έτσι το μήνυμα της συμβολής της στον αγώνα της απελευθέρωσης.