Παρθενική επίσκεψη στο ’γιο Όρος πραγματοποιεί σήμερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας,. Οι πληροφορίες λένε ότι  ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει στο ’γιο Όρος ως το μεσημέρι του Σαββάτου, επισκεπτόμενος συνολικά έξι Μονές. Οι Αγιορείτες μοναχοί του επιφυλάσσουν υποδοχή στις Καριές όπου είναι η Διοίκηση του Αγίου Όρους ενώ την πρώτη του διανυκτέρευση σήμερα θα κάνει στην Μονή Σίμωνος Πέτρας και αύριο θα διανυκτερεύσει στην Μονή Ξενοφώντος. 

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να επισκεφθεί όλες τις κρατικές δομές που βρίσκονται στο ’γιο Όρος (κέντρο Υγείας, Πυροσβεστικό Σταθμό, τελωνείο κ.τ.λ.), ενώ θα έχει ακόμα συναντήσεις με εκπροσώπους των Μονών. Σημειώνεται ότι πολλές από τις Μονές αυτές αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με την φορολογία ακινήτων ιδιοκτησίας τους εκτός των συνόρων του Αγίου Όρους, θέμα που δεν αποκλείεται να θέσουν στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Τον Αλέξη Τσίπρα θα συνοδεύσουν ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Γιάννης Αμανατίδης και ο συντονιστής Θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Λυκόπουλος.