"Έφτασαν τα 37,5 δις οι ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα", είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στο Λάμπρο Καλαρρύτη.

Σε ότι αφορά στις τουριστικές επενδύσεις, τόνισε πως το Σεπτέμβριο αναμένονται δύο μεγάλες, η μία από Βρετανούς επενδυτές στην Κρήτη και η άλλη από Έλληνες στην Αργολίδα.

Στο μεταξύ, οι προτάσεις των επενδυτών θα κατατεθούν πρώτα στο Συμβούλιο της Επικρατείας ώστε να προχωρήσει ταχύτατα η επένδυση ενώ, εμφανίστηκε αισιόδοξος πως δεν θα υπάρξουν στοχευμένα αντίποινα σε βάρος της Ελλάδα από τη Ρωσία λόγω της κρίσης στις σχέσεις της με την ΕΕ.

Όπως χαρακτιριστικά είπε η στάση της Ελλάδας μετά το λουκέτο σε ρωσικά τουριστικά γραφεία και η φιλοξενία που παρέχει σε Ρώσους τουρίστες, θα συμβάλει θετικά σε αυτό. Δεσμεύθηκε πως εάν υπάρξουν μέτρα της Ρωσίας που πλήξουν και την Ελλάδα, θα δοθούν αποζημιώσεις και θα γίνουν άμεσα προσθετικές δράσεις.

Τέλος, αναφερόμενος στις εξαγωγές είπε πως αναμένεται η φετινή χρονιά να κλείσει όπως το 2013 και τόνισε πως για να αυξηθούν οι ελληνικές εξαγωγές σε αγορές όπως η Κίνα και η Ρωσία χρειάζεται συνένωση των παραγωγών ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στη ζήτηση αλλά και στο κόστος της διαφημιστικής προβολής.