Μια πρωτόγνωρη κινητικότητα παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην πρωθυπουργική έδρα επί της Ηρώδου Αττικού, με αρκετούς να πιστεύουν ότι αυτή η εξέλιξη συνδέεται όχι μόνο με τις εξαγγελίες του κ. Αντ. Σαμαρά στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβριο, αλλά και με πολιτικές εξελίξεις, που πιθανόν να εκδηλωθούν εντός του φθινοπώρου, όπως μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. 

Σε αυτή την κατεύθυνση φαίνεται να κινείται η ξαφνική και εν μέσω καλοκαιριού ενεργοποίηση του λεγόμενου «πολιτικού καφέ» στο Μέγαρο Μαξίμου. Πρόκειται για την κεντρική κυβερνητική επικοινωνιακή ομάδα, που χάρασσε και συντόνιζε από τα τέλη του 2012 τη στρατηγική του Μαξίμου σε βασικά θέματα, αλλά η λειτουργία της σταμάτησε μετά τις πρόσφατες ευρωπαϊκές και αυτοδιοικητικές εκλογές, και τον τελευταίο ανασχηματισμό. 

«Ο “πολιτικός καφές” ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα, που σημαίνει ότι η κυβέρνηση, ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι, θα είναι σε ετοιμότητα», αναφέρει πρόσωπο κοντά στο πρωθυπουργικό επιτελείο, επιβεβαιώνοντας το γεγονός ότι έχει σημάνει συναγερμός στο κεντρικό επιτελείο του Μαξίμου. 

Σημειώνεται ότι σε αυτή την ομάδα θα συμμετέχουν ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης, ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου, Κώστας Μπούρας, ο βουλευτής Επικρατείας, Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Γιώργος Μουρούτης, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, και ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Βουλή, Νίκος Τσιούτσιας. Επίσης κατά περίπτωση ο σύμβουλος του κ. Σαμαρά για ευρωπαϊκά θέματα Σταύρος Παπασταύρου καθώς και ο γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού, Δημήτρης Πτωχός.