Δεν τους απηύθυνε κανείς πρόσκληση για το θέμα της κεντροαριστεράς, ούτως ή άλλως έχουν θέσει τον εαυτό τους εκτός του χώρου , δήλωσε εν ολίγοις ο Χρήστος Πρωτόπαπας σηκώνοντας το γάντι που πέταξε ο Αλέξης Τσίπρας στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι δεν τον ενδιαφέρει η συζήτηση περί κεντροαριστεράς.  

Ακόμη πιο ενδιαφέρον πάντως είναι ότι ο Χρήστος Πρωτόπαπας περιέλαβε και … βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ που συντηρούν το φλέρτ με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ   λέει ότι δεν τον αφορά η συζήτηση περί κεντροαριστεράς και δεν ανήκει στην κεντροαριστερά , ας ακολουθήσει το δικό του μοναχικό δρόμο , εμείς δεν απευθύναμε πρόσκληση στο ΣΥΡΙΖΑ , ούτε πρόκειται να απευθύνουμε για τη συζήτηση στην κεντροαριστερά. Δεν τον θεωρούμε και εμείς κεντροαριστερά για να απαντήσουμε σε μερικούς και χαίρομαι που αυτοπροσδιορίζεται και ο ίδιος εκτός του χώρου, για να απαντήσουμε και σε δικούς μας εντός ΠΑΣΟΚ που τρέφουν αυταπάτες», δήλωσε ο Χρήστος Πρωτόπαπας στα Παραπολιτικά 90,1 και τον Λάμπρο Καλαρρύτη , εξαπολύοντας βολές κατά συντρόφων του που λοξοκοιτούν προς την Κουμουνδούρου για συνεργασία.