Απόπειρα καθησυχασμού των ενστόλων επεχείρησε πριν από λίγο από τη βουλή ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης κατά την κεντρική του ομιλία στην Επιτροπή Οικονομικών. Ο κ. Βρούτσης υποστήριξε ότι οι αλλαγές που επέρχονται στα ασφαλιστικά των ενστόλων είναι προς το συμφέρον τους. Όσον αφορά στη ρήτρα αξιομάχου ο κ. Βρούτσης είπε ότι συμβολίζει και εκφράζει το σεβασμό στο έργο και την προσφορά των σωμάτων ασφαλείας. «Αυτή θα αποτυπωθεί και θα εξειδικευθεί στην Υπουργική Απόφαση μέσα από μια διαδικασία που θα εξομαλύνει την όποια προσαρμογή. Ισχύει για όσους από εδώ και πέρα έχουν υποβάλλει αίτηση. Δεν μπορώ να κατανοήσω το όψιμο ενδιαφέρον της Αριστεράς απέναντι στους ένστολους» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης.

Μιλώντας πάντως με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο κ. Βρούτσης έδωσε μια πρόγευση του τι μπορεί να περιλαμβάνει η ρήτρα αξιομάχου. Όπως είπε χαρακτηριστικά αναγνωρίζοντας την προσφορά των ενστόωλν στην πατρίδα η όποια προσαρμογή στα εφάπαξ θα γίνει πολύ ήπια και σε μεγάλο βάθος χρόνου, μεγαλύτερο της δεκαετίας. Πρόσθεσε δε πως στα μη ελλειμματικά ταμεία όπως αυτό που υποστηρίζουν πως έχουν οι ένστολοι δεν θα υπάξει μείωση ούτε κατά ένα σεντ.

Αναφερόμενος γενικά στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας ο Υπουργός Εργασίας διαβεβαίωσε ότι οι συντάξεις των Ελλήνων πολιτών είναι απολύτως εγγυημένες διαψεύδοντας μάλιστα τη σεναριολογία για μειώσεις στις συντάξεις: « Από 1/1/2015 οπότε και θα ισχύει ο νόμος κανένας συνταξιούχος δεν θα δει ούτε ένα σεντ μείωση στη σύνταξή του» είπε ο κ. Βρούτσης εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση για επιχείρηση τρομολαγνίας σε βάρος των πολιτών. «Το σύστημα έχει ταμειακή ισορροπία, οι συντάξεις είναι εγγυημένες και όσον αφορά τα όρια ηλικίας, δεν θα αλλάξουν» κατέληξε ο Υπουργός.