Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της νέας χρεοκοπίας που κήρυξε η Αργεντινή χθες, με τους οικονομικούς αναλυτές να προσπαθούν να ερμηνεύσουν το αρνητικό αυτό γεγονός. 

Στον αντίποδα, στην Ελλάδα το θέμα της Αργεντινής έχει γίνει αντικείμενο... "καζούρας" μεταξύ πολιτικών, αφού δεν είναι λόγοι οι γαλάζιοι που διαδικτυακά έκαναν αιχμηρά και ειρωνικά σχόλια σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω της περιβόητης φράσης του Αλέξη Τσίπρα πως μακάρι η Ελλάδα να γίνει Αργεντινή, την οποία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε ξεστομίσει τον Σεπτέμβριο του 2012 στη βουλή.

Τον... λίθο πέταξε πρώτος ο νέος βουλευτής Θάνος Πλεύρης, διερωτώμενος πόσες ακόμα χώρες θα επισκεφθεί ο Τσίπρας, καθώς στην Αργεντινή που πήγε, χρεοκόπησαν.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος φωτογράφησε επίσης τον Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας ότι "είναι βλακώδες και εγκληματικά επικίνδυνο να έχει κάποιος ως πρότυπο μία χρεοκοπημένη χώρα".

Τέλος, ο ’δωνις Γεωργιάδης ανάρτησε μία φωτογραφία από τη σειρά Star Trek, όπου στη θέση των πρωταγωνιστών φιγουράρουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με αποστολή να σώσουν την Αργεντινή από τη χρεοκοπία.