Ακόμη και τη συμφωνία με τους εταίρους και δανειστές της χώρας, έβαλε σε δεύτερη μοίρα ο διορισμός της Έλενας Παναρίτη στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πρώτες… βολές καταγράφηκαν από χθες το βράδυ, κορυφώθηκαν ωστόσο το πρωί του Σαββάτου. Από το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου έχει καταγραφεί διαρροή δυσφορίας για την εμπιστοσύνη του Γιάνη Βαρουφάκη στην Έλενα Παναρίτη, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι την άλλοτε στενή συνεργάτιδα του Γιώργου Παπανδρέου δεν την ήθελαν ούτε οι Γιάννης Δραγασάκης και Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, με ισχυρή φωνή και παρέμβαση “χτύπησε” μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter, και ουσιαστικά ζήτησε να ανακληθεί ο διορισμός της Έλενας Παναρίτη, απευθυνόμενος στον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ενώ και ο Νίκος Βούτσης έδειξε δυσφορία για την επιλογή του Γιάνη Βαρουφάκη.

Η Σοφία Σακοράφα είχε… χτυπήσει από χθες το βράδυ, η Νίνα Κασιμάτη τη μιμήθηκε σήμερα, ενώ από την άλλη, ο Γιάνης Βαρουφάκης αφήνει να εννοηθεί ότι η απόρριψη της Έλενας Παναρίτη συνιστά προσωπική αποδοκιμασία προς τον ίδιο.

Σε κάθε περίπτωση, το θέμα είναι πολύ πιθανό να φτάσει μέχρι και την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, αν και στην παρούσα φάση προέχει η επιτυχής ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους εταίρους και δανειστές.