Μπορεί επισήμως Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ να δείχνουν ότι τους χωρίζει τεράστιο χάσμα, με τα στελέχη τους να ανταλλάσσουν βαριές εκφράσεις και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επιτίθεται με κάθε ευκαιρία στην κυβέρνηση, ωστόσο, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το «Secret», ανάμεσα σε δύο ισχυρούς παράγοντες των δύο κομμάτων υπάρχει ασφαλής δίαυλος επικοινωνίας. Κι αυτό προκειμένου να αποφεύγονται οι ακρότητες και να υπάρχει μια στοιχειώδης συνεννόηση σε σημαντικά ζητήματα που αφορούν τη χώρα.

Ο λόγος για τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, και τον πρώην πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα τα λένε τακτικά και κάτω από άκρα μυστικότητα. Συγκεκριμένα, το κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ παρέχει ενημέρωση σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων και τις ευαίσθητες πλευρές τους και το στέλεχος της Ν.Δ. μεταφέρει την εμπειρία του από τη συμμετοχή του στις «γαλάζιες» κυβερνήσεις, προκειμένου η ηγεσία Τσίπρα να αποφεύγει τα... κατατόπια στις επαφές με ξένους πολιτικούς παράγοντες.

Οπως αναφέρουν οι καλά γνωρίζοντες τις υπόγειες διαδρομές μεταξύ των δύο κομμάτων, η εξέλιξη αυτή δεν είναι καθόλου τυχαία, δεδομένων των καλών σχέσεων μεταξύ των δύο πολιτικών αντιπάλων, που διαμορφώθηκαν τα τελευταία χρόνια, όταν ο κ. Μεϊμαράκης ήταν πρόεδρος της Βουλής και ο κ. Δραγασάκης αντιπρόεδρος του Σώματος.