Τρόπους ενίσχυσης του προφίλ του αναζητά το τελευταίο διάστημα ο πρόεδρος της Ν.Δ., Αντώνης Σαμαράς, σε μια προσπάθεια να βελτιώσει τις συνθήκες παραμονής του στην ηγεσία του κόμματος, την ώρα που όλες οι δημοσκοπήσεις τον τοποθετούν στις τελευταίες θέσεις δημοφιλίας.

Στην κατεύθυνση αυτή, το επιτελείο του μελετά σοβαρά μια πρόταση που κατέθεσε ο βουλευτής και αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, στην τελευταία συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου της Νέας Δημοκρατίας. Αυτή αφορά την πρόσκληση του Νικολά Σαρκοζί να παραστεί και να μιλήσει στην Εθνική Συνδιάσκεψη του κόμματος, που προγραμματίζεται για τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ιδέα άρεσε στον Μεσσήνιο αρχηγό, ο οποίος έδωσε εντολή στους συνεργάτες του να εξετάσουν τις πιθανότητες αποδοχής μιας τέτοιας πρόσκλησης από την πλευρά του Γάλλου πρώην προέδρου. Στελέχη της Ν.Δ., πάντως, που έγιναν κοινωνοί των συγκεκριμένων σκέψεων, σχολίαζαν ότι ο Σαρκοζί όταν έχασε παραιτήθηκε για να επιστρέψει λίγο καιρό αργότερα -με απαίτηση του ίδιου του κόμματος.