Αναστέλλεται και δεν καταργείται τελικά η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε σήμερα το πρωί ο Γιώργος Ρωμανιάς, κάτι που επιβεβαίωσε με την σειρά του και ο Αλέξης Μητρόπουλος. Ο κ. Ρωμανιάς ανέτρεψε πλήρως τα δεδομένα για τις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης-δανειστών δηλώνοντας ότι «Φαίνεται ότι οι δανειστές κάνουν μία υποχώρηση στη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος αλλά με πλεόνασμα 2%» και συμπλήρωσε ωστόσο ότι «δεν αναφέρεται πουθενά η λέξη κατάργηση. Είναι αναστολή επ’ αόριστον».

Από την πλευρά του ο κ. Μητρόπουλος μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ANT1, επιβεβαίωσε τον κ. Ρωμανιά δηλώνοντας πως δεν καταργείται η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, αλλά αναστέλλεται».

Συγκεκριμένα ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος ανέφερε πως η διατύπωση του νόμου που θέλει να περάσει η κυβέρνηση για την ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και τις συντάξεις, αναφέρεται σε αναστολή, χωρίς να αναφέρει πουθενά τη λέξη κατάργηση. «Είτε καταργηθεί, είτε ανασταλεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, μειώσεις στις συντάξεις θα υπάρχουν», ανέφερε από πλευράς του ο Αλέξης Μητρόπουλος.


Βρούτσης: Ακόμη μία προεκλογική εξαπάτηση

Αμεση ήταν η αντίδραση του πρώην υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ο οποίος ανέφερε πως ακόμη μία προεκλογική εξαπάτηση στους συνταξιούχους παίρνει τέλος. Συγκεκριμένα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter:

«Η μάσκα του λαϊκισμού έπεσε!Ακόμη μία προεκλογική εξαπάτηση στους συνταξιούχους παίρνει τέλος. Η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος δεν καταργείται!»