Του Γιώργου Σιαδήμα

Στα κεντρικά γραφεία της ΟΝΝΕΔ, θα βρεθεί νωρίς το απόγευμα ο Αντώνης Σαμαράς για να συγχαρεί από κοντά τους Δαπίτες για την μεγάλη νίκη που κατέγραψαν στις χθεσινές εκλογές σε φοιτητικό επίπεδο.

Η αλήθεια είναι πως αν και καταγράφηκαν κρούσματα βίας, ακόμα και σπάσιμο καλπών στην Αθήνα, η ΔΑΠ σημείωσε συντριπτικά ποσοστά και μεγάλη άνοδο, ειδικά στα ΤΕΙ.

Άλλωστε και ο Αντώνης Σαμαράς με δήλωση του χθες το βράδυ σημείωσε πως " αυτό το αποτέλεσμα είναι η καλύτερη απάντηση για το καθεστώς οπισθοδρόμησης που προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση στην ανώτατη εκπαίδευση. Η πανεπιστημιακή κοινότητα, οι φοιτητές, οι σπουδαστές και ο λαός, θέλουν να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις που έχουν ξεκινήσει και όχι να πάμε πίσω στο χθες που χρεοκόπησε ".

Πάντως χθες το βράδυ η Μεσογείων δεν έζησε τις στιγμές του παρελθόντος, αφού ήταν πολύ λίγοι οι βουλευτές και τα στελέχη που έδωσαν το παρών, αλλά τουλάχιστον παραβρέθηκαν όλες οι τάσεις του κόμματος.

Μεταξύ αυτών ο Νίκος Δένδιας, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Βασίλης Κικίλιας, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο Κώστας Γκιουλέκας, ο εκπρόσωπος του κόμματος Κώστας Καραγκούνης, ο Ανδρέας Κατσανιώτης, ο Κώστας Κατσαφάδος, ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, οι πρώην βουλευτές Γιάννης Παππάς, ο Διονύσης Σταμενίτης, ο Αλέκος Δερμεντζόπουλος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, ο τέως γενικός γραμματέας Ενημέρωσης Γιώργος Καραγιάννης και ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Πάντως τον πρόεδρο της γαλάζιας νεολαίας Σάκη Ιωαννίδη τον πήρε τηλέφωνο ο διευθυντής του προέδρου της ΝΔ, Κώστας Μπούρας για να μεταφέρει τα συγχαρητήρια του Αντώνη Σαμαρά αλλά και να τον ενημερώσει πως σήμερα θα παραβρεθεί στα γραφεία της ΟΝΝΕΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως το βράδυ ο πρόεδρος της ΝΔ δεν θα μιλήσει τελικά στο συνέδριο του Economist, μετά τον τραυματισμό που είχε στον αγκώνα.

Η ΝΔ θέλει να αξιοποιήσει επικοινωνιακά τη νικη της ΔΑΠ, 100 μέρες μετά τις εθνικές εκλογές, αν και πολλοί από τους παρεβρισκόμενους χθες το βράδυ στην Μεσογείων έλεγαν πως οι νεολαίοι έστειλαν μήνυμα ανανέωσης με οτι αυτό συνεπάγεται, σε εσωκομματικό επίπεδο.