«Δυστυχώς καθυστερήσαμε πάρα πολύ για την επίτευξη μιας συμφωνίας» είπε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του Ποταμιού Αντιγόνη Λυμπεράκη μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και τον Σεραφείμ Κοτρώτσο.

«Ελπίζω να προλάβουν να φτάσουν σε συμφωνία πριν να είναι πολύ αργά για να ανατάξει κανείς την οικονομία» συμπλήρωσε η κ. Λυμπεράκη.

«Δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση για την αλλαγή τακτικής της κυβέρνησης», ανέφερε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του Ποταμιού.

Η κ. Λυμπεράκη υπέθεσε ότι  ίσως η κυβέρνηση κατάλαβε ότι δεν μπορεί να κάνει ενδιάμεση συμφωνία χωρίς να «τσαλακώσει» καμία κόκκινη γραμμή της – που σημαίνει ότι θα είχε και πολιτικό κόστος- και για αυτό προτίμησε να το κάνει μια φορά μόνο στην τελική συμφωνία που αυτό ίσως τη συμφέρει καλύτερα.

 «Ως τώρα η κυβέρνηση πίστευε ότι η στρόφιγγα της ΕΚΤ δεν θα ήταν τόσο ερμητικά κλειστή. Η εντύπωση που μου δίνουν διάφορες δηλώσεις της κυβέρνησης είναι ότι πιστεύουν πως μπορούν να ασκήσουν πίεση στον Μάριο Ντράγκι, ώστε να απελευθερώσει ένα κομμάτι ρευστότητας» δήλωσε.

Συμπλήρωσε ότι «ευχόμαστε όλοι να δοθεί ένα κομμάτι των χρημάτων στην κυβέρνηση αλλά φοβάμαι ότι η ΕΚΤ δεν θα το κάνει αν δεν δοθεί το πράσινο φως από το Eurogroup»…

Για την αίσθηση που υπάρχει ότι ο Τσίπρας έχει απομακρύνει τον Βαρουφάκη από τις διαπραγματεύσεις η κ. Λυμπεράκη είπε: « Έχω την εντύπωση ότι η τακτική και το στυλ του Βαρουφάκη δεν ήταν η ατομική του συνεισφορά στην διαπραγμάτευση αλλά η γραμμή της κυβέρνησης και αφού τώρα η γραμμή αυτή αλλάζει ( και γίνεται πιο συναινετική) ξαναμοιράζονται ρόλοι χωρίς όμως να γίνονται απρέπειες και χωρίς να απομακρύνεται ο Υπουργός Οικονομικών».

Συμπλήρωσε ότι «δεν πιστεύω ότι κάποιος δημοκρατικά εκλεγμένος ηγέτης (σαν το Σόιμπλε) ζήτησε την απομάκρυνση του κ. Βαρουφάκη. Αυτό που όμως μπορεί να εκτίμησε ο πρωθυπουργός είναι ότι μπορεί να ήταν πιο εύκολο να συνεννοηθεί κάποιος άνθρωπος που δεν είχε δημιουργήσει προηγουμένως εντάσεις και για αυτό βάζει μπροστά τον κύριο Τσακαλώτο».