Την δική του απάντηση σε δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, δίνει ο υφυπουργός Αμυνας Νίκος Τόσκας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο υφυπουργός αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ελικόπτερο του ΕΚΑΒ προκειμένου να μεταβεί στο Αίγιο -αντί να πάει οδικώς. 

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» δημοσίευσε τις φωτογραφίες του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκο Τόσκα ο οποίος μόλις έχει προσγειωθεί με ένα ελικόπτερο του ΕΚΑΒ στο γήπεδο του Παναιγιάλειου. Στο ρεπορτάζ που είχε, ανέφερε πως ο κ. Τόσκας θα μπορούσε να πάει με το υπουργικό αυτοκίνητό του στο Αίγιο σε μιάμιση ώρα, καθώς ανακάλυψε επείγουσα συνάντηση με Ρώσους. Ωστόσο, προτίμησε VIP πτήση με το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ και την προφανή σπατάλη κρατικού χρήματος.


Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση, απαντώντας σε δημοσιεύματα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα»:

«Πρόκειται για δημοσιεύματα τα οποία παντελώς στερούνται σοβαρότητας!

Αποκαλύπτουν ωστόσο καθαρά το ότι η μονταζιέρα της Συγγρού έχει μετακομίσει στο “Πρώτο Θέμα” για να βυσσοδομεί εκεί με πλήρες ωράριο!
Παρεμπιπτόντως, εάν ο συντάκτης είχε κάνει τον κόπο να με ρωτήσει γιατί πήγα στο Αίγιο επειγόντως και με ελικόπτερο, θα μπορούσε ίσως και να είχε βγάλει είδηση.

Πήγα στο Αίγιο εκτάκτως και επειγόντως, μετά από συνεννόηση με τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο, για να συναντηθώ με αντιπροσωπεία από τη Ρωσία που ήδη βρισκόταν στο εκεί εργοστάσιο των ΕΑΣ, ώστε να τους ενημερώσω για τις δυνατότητες της επιχείρησης και να εξετάσουμε τα περιθώρια συνεργασίας, σύμφωνα με το πνεύμα της αναπτυξιακής πολιτικής της κυβέρνησης.

Όσο για το ελικόπτερο, αυτό ανήκει επιχειρησιακά στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και κατά τη δίωρη απουσία του, υπήρχαν και άλλα ιπτάμενα μέσα διαθέσιμα για αεροδιακομιδές.

Τέλος, από πότε ονομάζεται “παρακράτος” το αίτημα για διαφάνεια στις συναλλαγές ιδιοκτητών ΜΜΕ και αντιπροσώπων οπλικών συστημάτων;

Άπαξ δια παντός, ενημερώνω τους συντελεστές αυτής της κυριακάτικης φυλλάδας, αλλά και τους πάτρωνές τους, ότι δεν ανέχομαι και δεν πρόκειται να ανεχτώ τον οχετό σπίλωσης και κατασυκοφάντησής μου, όντας προσηλωμένος στις δημοκρατικές αρχές που εκπροσωπεί η σημερινή κυβέρνηση, την οποία τάχθηκα να υπηρετήσω».

Η απάντηση από το Πρώτο Θέμα
«Με μία ανακοίνωση-παραλήρημα ο υφυπουργός Άμυνας Νίκος Τόσκας παραδέχεται και επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ότι πήρε το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ για να πάει στο... Αίγιο και τον ευχαριστούμε γι'αυτό.
Ισχυρίζεται ο κ. Τόσκας ότι πήγε στο Αίγιο εκτάκτως και επειγόντως για να συναντηθεί με Ρώσους. Βεβαίως, μέχρι και οι οδηγοί του ΚΤΕΛ γνωρίζουν ότι σε μιάμιση ώρα θα ήταν εκεί με το υπουργικό αυτοκίνητο και την άνεσή του. Κι ενώ υποτίθεται ότι η μετάβασή του στο Αίγιο ήταν επείγουσα, ο κ. Τόσκας πρόλαβε να φωτογραφηθεί με τους τοπικούς άρχοντες... Τι εννοεί ο υφυπουργός ότι η ρωσική αντιπροσωπεία βρέθηκε αιφνιδιαστικά στο εργοστάσιο της κρατικής εταιρείας Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα στο Αίγιο; Έφοδο έκαναν οι Ρώσοι;

Αναρωτιόμαστε πού την είδε την μονταζιέρα ο κ. Τόσκας. Εκείνος δεν είναι πού στέκεται μπροστά από το ελικόπτερο στη φωτογραφία;

Σε περίοδο κρίσης ο κ. Τόσκας πήρε το ελικόπτερο για να πάει στην Αχαϊα, προφανώς στο πλαίσιο του... λιτού βίου, αδιαφορώντας για το κόστος που θα καταβάλλουν οι φορολογούμενοι.

Ευχαριστούμε επίσης τον υφυπουργό κ. Τόσκα για τον αποκάλυψή του ότι το υπουργείο Άμυνας σχεδιάζει την συμπαραγωγή όπλων με τους Ρώσους.

Αντιλαμβανόμαστε την αξίωσή του να τύχει διακριτικής μεταχείρισης. Δυστυχώς όμως, για λόγους δεοντολογίας ούτε πρέπει, ούτε όμως και μπορούμε, να ακολουθήσουμε το ύφος του κ. Τόσκα γιατί ποτέ δεν εκθέτουμε τις πηγές μας, όσα στρατόπεδα κι αν αλλάζουν.

Όσο για τα υπόλοιπα που αποκαλύφθηκαν για την παρακρατική δράση και το στήσιμο μηχανισμού που απειλεί και εκβιάζει με άνοιγμα λογαριασμών δημοσιογράφων, περισσότερα αύριο από το www.protothema.gr. Θα ενδιαφέρουν πολύ κόσμο».