Οι ώρες που διανύουμε είναι από τις πιο κρίσιμες στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής πλευράς με τους εταίρους μας. Οι διεργασίες που γίνονται στην παρούσα φάση είναι από την εποχή που η χώρα μας μπήκε στην περιπέτεια των μνημονίων αφού οι εκπρόσωποι των δανειστών μας εξετάζουν και την πιο μικρή λεπτομέρεια, την στιγμή που εξελίσσεται σκληρό παζάρι για τα νέα μέτρα που θα περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο Βαρουφάκη.

Τα νέα δεν είναι και τόσο ευχάριστα αφού με την συνέντευξη Γιούνκερ στην εφημερίδα Rheinische Post έκοψε τα φτερά της ελληνικής πλευράς. «Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να κάνουμε» στο θέμα της Ελλάδας καθώς «δεν είναι ακόμα τελείως ξεκάθαρα για συγκεκριμένα μεταρρυθμιστικά προγράμματα» δήλωσε ο επικεφαλής της Κομισιόν στη γερμανική εφημερίδα.
Παράλληλα αν και ξεκαθάρισε ότι «δεν θα υπάρξει χρεοκοπία», εντούτοις τόνισε ότι «σε αντάλλαγμα η Ελλάδα θα πρέπει να συμμορφωθεί με τις συμφωνίες που έγιναν στο Eurogroup».
Ο κ. Γιούνκερ τόνισε στην ίδια συνέντευξη ότι ότι «η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει βιώσιμές και αξιόπιστες οικονομικά και δημοσιονομικά πολιτικές» υπογραμμίζοντας ότι «αν (στμ. η κυβέρνηση) θέλει να υλοποιήσει το προεκλογικό της πρόγραμμα τότε θα πρέπει να εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση».