"Η όποια συμφωνία που θα κάνει η κυβέρνηση με τους εταίρους της επόμενες ημέρες δεν θα αναιρεί το πρόγραμμα των προεκλογικών δεσμεύσεων", τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης, μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και τον Σεραφείμ Κοτρώτσο.

Ο κ. Στρατούλης διαβεβαίωσε ότι οι βασικές προεκλογικές επιλογές θα τηρηθούν, ενώ πρόσθεσε ότι "αύριο έχουμε υπουργικό και θα κουβεντιάσουμε και θα ανακοινωθούν".

Όσον αφορά στον ΕΝΦΙΑ, ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι θα καταργηθεί, καθώς πρόκειται για "αντισυνταγματικό νόμο".

Σχετικά με τις συντάξεις, δήλωσε ότι "οι κόκκινες γραμμές ισχύουν, δεν θα υπάρχουν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις". "Όχι δεν συζητιούνται περικοπές στις υψηλές επικουρικές, μην ακούτε τι λένε, τέτοιο θέμα δεν έχει συζητηθεί. Δεν υπάρχουν υψηλές επικουρικές για να περικοπούν. Για λόγους κοινωνικών αναγκών και ανθρωπιστικούς λόγους δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο", διευκρίνισε όσον αφορά στις επικουρικές.

"Δεν κάνουμε σε αυτά πίσω, ούτε και εγώ ούτε και η κυβέρνηση στο σύνολό της. Δεν θα εφαρμόσουμε το πρόγραμμα Σαμαρά και Βενιζέλου. Όσο και εάν κάποιοι επιμένουν δεν πρόκειται να εφαρμόσουμε μνημονιακές διατάξεις. Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι μία ενδιάμεση συμφωνία που δεν θα αναιρεί της προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης και δεν θα καταπατούν τις κόκκινες γραμμές μας. Στόχος μας η τελική συμφωνία τον Ιούνη,  με 2 προτεραιότητες: πρώτον αναπτυξιακό σχέδιο για την χώρα και δεύτερο απομείωση του χρέους της χώρας", ανέφερε ο κ. Στρατούλης, σχολιάζοντας την πορεία των διαπραγματεύσεων.

 "Δεν θα υπογράψουμε σίγουρα 3ο μνημόνιο...έχουμε το πρόγραμμά μας, έχουμε τις επιλογές μας, αλλά και η άλλη πλευρά εάν θέλει να σκεφτεί το συμφέρον της Ευρώπης, θα κάνει το σωστό. Αν δεν θέλει να αυτοκαταστραφεί η ελίτ της οικονομικής Γερμανίας θα πρέπει να πάει σε μία συμφωνία", κατέληξε.