Πριν απο λίγο ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Έλληνα Ευρωπαίο Επίτροπο για τη Μεταναστευτική Πολιτική, Δημήτρη Αβραμοπουλο στο Στρασβούργο.

Οι δυο άνδρες συζήτησαν το μείζον ζήτημα του μεταναστευτικού, σε σχεση με τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει ήδη ο Δημήτρης Αβραμόπουλος για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, ενω έγινε αναφορα και στις θέσεις τις Κομισιόν. Ουσιαστικά ήταν το πρώτο τετ α τετ των δυο ανδρών μετά την παραίτηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου απο την παραίτηση του αντιπροέδρου της ΝΔ.

Προηγουμένως όμως ο Αντώνη Σαμαρά είχε ραντεβού με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς στο Στρασβούργο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε με τον Μάρτιν Σούλτς στο γραφείο του για περισσότερο απο μισή ώρα σε πολύ καλό κλίμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς εξέφρασε στον Ευρωπαίο αξιωματούχο την ανάγκη να διασφαλιστεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και να μην πάνε χαμένες οι μεγάλες θυσίες που έκανε ο ελληνικός λαός.

Παράλληλα ο Αντώνη Σαμαρά, ζήτησε και απο τον πρόεδρο του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου, να δοθεί μια ανάσα προς την Ελλάδα στην κρίσιμη αυτη περίοδο και να στηριχτούν οι προσπάθειες που κάνει η χώρα, ανεξάρτητα απο το ποιος βρίσκεται στην κυβερνηση. Κάτι εξάλλου που επανέλαβε και χθες το βραδυ κατά την ομιλία του στο ΕΛΚ.

Οι επόμενες συναντήσεις του πρόεδρου της ΝΔ είναι με τον πρόεδρο της Συμμαχίας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη, Γκαι Βερχοφσταντ και αμέσως μετά

με τον επικεφαλής της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Τζιάνι Πιτέλλα.

Γ.Σ.