Η κατάσταση είναι δύσκολη και η κυβέρνηση κάνει σοβαρές προσπάθειες για να κλείσει τη συμφωνία που να μην είναι εις βάρος της χώρας, είπε στα Παραπολιτικά 90,1 η αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

Είπε ότι η κυβέρνηση πρέπει να κλείσει την κατ΄αρχήν συμφωνία μέχρι τη μεγάλη διαπραγμάτευση όπου θα τεθεί το ζήτημα του χρέους και πρόσθεσε πως «προσωπική της άποψη αλλά και της πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια συμφωνία στην οποία θα έχουν ληφθεί υπόψιν οι κόκκινες γραμμές όπως εργασιακά, ασφαλιστικό και ιδιωτικοποιήσεις επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας για τη χώρα».
Η κ. Χαραλαμπίδου ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να δεχτεί τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος που όπως είπε αγγίζει όλες τις επικουρικές συντάξεις, τονίζοντας πως «πρέπει να εφαρμοστούν οι εξαγγελίες της κυβέρνησης περί κατάργησης του ΕΝΦΙΑ εκτός εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία με τους εταίρους οπότε η χώρα θα πρέπει να έχει έσοδα.

Σε ότι αφορά το δημοψήφισμα είπε ότι είναι ένα ενδεχόμενο σημειώνοντας ότι θα γίνει συζήτηση στα όργανα του κόμματος και θα ληφθούν συλλογικές αποφάσεις και συμπλήρωσε ωστόσο, πως και το δημοψήφισμα είναι μια λύση…