"Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήρθε για να δώσει μία μάχη, αλλά για να μείνει, και να μείνει με την έννοια ότι υπηρετεί τα συμφέροντα της κοινωνίας, αλλά και επιδιώκει τη συνοχή όλης της Ευρώπης", δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και τον Σεραφείμ Κοτρώτσο.

"Όσα ακούσαμε και όσα γίνουν είναι σε συνάρτηση με αυτό που παραλάβαμε και την σημερινή κατάσταση", σχολίασε ο κ. Βίτσας, ενώ πρόσθεσε ότι "σε σύντομο χρονικό διάστημα θα υπάρχει φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας που θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ", τονίζοντας παράλληλα ότι "το πρόβλημα της ρευστότητας είναι το μείζον πρόβλημά μας".

"Εμείς θέλουμε να πάμε σε συμφωνία. Αυτή είναι η λογική μας", ξεκαθάρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για τη λήψη νέων υφεσιακών μέτρων, ο κ. Βίτσας απάντησε: "Το πολυνομοσχέδιο που συζητήσαμε θα έχει μέτρα που δεν θα είναι υφεσιακού χαρακτήρα. Θα βάζουν βαθιά το χέρι σε παθογένειες της χώρας, θα έχει να κάνει με φοροδιαφυγή....Αυτή τη στιγμή η χώρα δίνει μεγάλη μάχη για να σταθεί στα πόδια της και να ατενίσει και το μέλλον. Υφεσιακά μέτρα είναι μείωση συντάξεων, κάτι που δεν πρόκειται από εμάς να γίνει. Η λιτότητα Σαμαρά θα ήταν μία ακόμα βαθύτερη λιτότητα, αλλά μην ξεχνάτε ότι έχουν παρθεί και μέτρα ανακούφισης,… μέτρα δημοκρατίας, π.χ. βία για αθλητισμό, ανασύσταση ΕΡΤ κτλ. Ο Γιάννης Δραγασάκης είπε ότι όταν παρέλαβε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το ταμειακό έλλειμμα ήταν απίστευτο, ακολουθήθηκε και επιθετική πολιτική από τους εταίρους μας. Βεβαίως θα περάσουν τα μέτρα από την Βουλή και δεν θα είναι μέτρα λιτότητας".