Στα μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Στρασβούργο μίλησε ο Αντώνης Σαμαράς το απόγευμα της Τρίτης με την ομιλία του να κινείται σε εντελώς διαφορετικά επίπεδα από εκείνη της πρώτης συνόδου του ΕΛΚ μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. "Σας καλώ να στηρίξετε την Ελλάδα τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς απευθύνοντας κάλεσμα προς τους ηγέτες των κεντροδεξιών κομμάτων της Ευρώπης. 

Ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε χαρακτηριστικά πως ζητά στήριξη της Ελλάδας, ανεξαρτήτως του ποιος κυβερνά τη χώρα, ανεξαρτήτως κυβέρνησης.

"Σας καλώ να στηρίξετε την Ελλάδα, ώτσε να βγει από τα προβλήματά της. Δώστε στη χώρα μια ευκαιρία, την αξίζει, την έχει κερδίσει με τους αγώνες της" τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο  Αντώνης Σαμαράς  επεσήμανε πως "υπάρχει μια διάχυτη αίσθηση ότι η Ελλάδα απομακρύνεται σήμερα από την υπόλοιπη Ευρώπη".

Διαμήνυσε πως οι "ανοικτά φιλο-ευρωπαϊκές δυνάμεις στην Ελλάδα, θα κάνουμε τα πάντα για να κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη".

Τόνισε πως η Ελλάδα "χρειάζεται σταθερότητα και τη δυνατότητα να αναπνεύσει και να βγει από την κρίση".

"Χρειαζόμαστε την ευκαιρία να απολαύσουμε την ανάπτυξη μετά από τόσα χρόνια ύφεσης. Επιστροφή στην ύφεση ξανά θα ήταν αληθινά καταστροφική" είπε.