Να τονώσει το ευρωπαϊκό του προφίλ προσπαθεί ο Αντώνης Σαμαράς με επισκέψεις στην Ευρώπη, συναντήσεις με πρόσωπα των Βρυξελλών αλλά και την ομιλία που έχει προγραμματίσει για σήμερα το βράδυ στην Κ.Ο. του ΕΛΚ στο Στρασβούργο, όπου θα είναι κεντρικός ομιλητής.

Μάλιστα μετά το ΕΛΚ, την Τετάρτη θα έχει τετ α τετ με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, τον πρόεδρο της Συμμαχίας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη, Γκάι Βερχοφσταντ και τον επικεφαλής της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Γιον Πιτελλά ενω ήδη έχει συναντηθεί στην Αθήνα με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρώην Πρωθυπουργό της Φινλανδίας Γίρκι Κατάινεν.

Εντωμεταξύ την επόμενη εβδομάδα προγραμματίζεται μια ακόμα συνάντηση στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζακ Κλοντ Γιούνκερ.

Στόχος του Αντώνη Σαμαρά είναι να παραμείνει στο Ευρωπαϊκό παιχνίδι και να περάσει την γραμμή ότι ο ίδιος θα είναι πρωταγωνιστής στο πολιτικό σκηνικό αν τρέξουν οι εξελίξεις και θα είναι αυτός που θα εγγυηθεί την παραμονή της χώρας εντός της ευρωζώνης.

Γ. Σ.