Στις εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο της συμπληρώσεως των 100 ετών από την συμμαχική επιχείρηση στην χερσόνησο της Καλλιπόλεως, στη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου πολέμου, συμμετείχε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Αμύνης Κώστας Ήσυχος, εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνηση, συνοδευόμενος από τον πρέσβη της Ελλάδος στην Άγκυρα Κυριάκο Λουκάκη

Ο κ.Ήσυχος παρακολούθησε τις εκδηλώσεις και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των Αυστραλών και Νεοζηλανδών πεσόντων μαχητών. Η επέτειος της Μάχης της Καλλιπόλεως για τους Αυστραλούς και τους Νεοζηλανδούς είναι μία από τις πιο σημαντικές στρατιωτικές τους επετε’ίους, όπως αντιστοίχως είναι στον Β’Παγκόσμιο Πόλεμο η Μάχη της Κρήτης. Για το λόγο αυτό, παρόντες στις εκδηλώσεις, μεταξύ άλλων, ήταν ο Αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ, ο Νεοζηλανδός πρωθυπουργός Τζον Κέι και ο πρίγκιπας Κάρολος της Βρετανίας, καθώς και πρόεδρος της Ιρλανδίας.

Σήμερα, το μεσημέρι, ο ΑΝΥΕΘΑ επισκέφθηκε τη Μονή της Ζωοδόχου Πηγής στο Μπαλουκλί της Κωνσταντινουπόλεως, όπου είχε συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Λ.Σ.Μ.