Υπεγράφη σήμερα από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη η τελική πράξη τροποποίησης και ένταξης του έργου κατασκευής του Νοσοκομείου Χαλκίδας.

Το έργο που ανήκει στον ’ξονα Προτεραιότητας «05- Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλία-Στερεά Ελλάδα-Ηπειρος» είχε για πολύ καιρό τελματώσει με τον ανάδοχο να έχει προχωρήσει σε προσωρινή διακοπή εργασιών, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης και εξασφαλισμένων πιστώσεων από τα συναρμόδια Υπουργεία.

Σύμφωνα με τον κ. Μπακογιάννη έγινε μεγάλος αγώνας από την Περιφέρεια Στερεάς τους τέσσερεις τελευταίους μήνες, ώστε να εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση του έργου «και να αποκτήσει η Χαλκίδα και η Εύβοια γενικότερα, ένα νοσοκομείο που της αξίζει». Ειδικότερα ο Περιφερειάρχης παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας, Φάνη Σπανού, χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα σταθμό για την Εύβοια, καθώς πέτυχαν «κάτι που το καλοκαίρι έμοιαζε άπιαστο όνειρο. Τροποποιήσαμε την απόφαση ένταξης, αυξάνοντας σημαντικά τους κοινοτικούς πόρους, οι οποίοι μπορούν άμεσα να αξιοποιηθούν και εξασφαλίζοντας τους υπόλοιπους απαραίτητους Εθνικούς πόρους για την ολοκλήρωση του. Η εξεύρεση λύσης για αυτό το τόσο σπουδαίο έργο κοινής ωφέλειας αποτέλεσε για όλους μας στην Περιφερειακή Αρχή, ένα από τα πρώτα και κορυφαία στοιχήματα», είπε ο κ. Μπακογιάννης.

Αναλυτικότερα οι δηλώσεις του Κώστα Μπακογιάννη:

«Σήμερα είναι μία ημέρα σταθμός για την Εύβοια. Μία ημέρα δικαίωσης των προσπαθειών που κατέβαλε η Περιφερειακή Αρχή επί τέσσερεις μήνες, προκειμένου να εξασφαλίσει τη συνέχιση των εργασιών στο νέο Νοσοκομείο της Χαλκίδας, οι οποίες είχαν περιέλθει σε τέλμα. Με σκληρή δουλειά και συνεχείς διαπραγματεύσεις, καταφέραμε, αυτό που το καλοκαίρι έμοιαζε άπιαστο όνειρο. Τροποποιήσαμε την απόφαση ένταξης, αυξάνοντας σημαντικά τους κοινοτικούς πόρους, οι οποίοι μπορούν άμεσα να αξιοποιηθούν και εξασφαλίζοντας τους υπόλοιπους απαραίτητους Εθνικούς πόρους για την ολοκλήρωση του. Η εξεύρεση λύσης για αυτό το τόσο σπουδαίο έργο κοινής ωφέλειας αποτέλεσε για όλους μας στην Περιφερειακή Αρχή, ένα από τα πρώτα και κορυφαία στοιχήματα. Με συγκεκριμένο σχέδιο, με συντονισμένες προσπάθειες και επιμονή δρομολογήσαμε, διεκδικήσαμε και πετύχαμε την ολοκλήρωση του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας. Η πρωτεύουσα της Εύβοιας, θα αποκτήσει επιτέλους ένα σύγχρονο Νοσοκομείο, ικανό να καλύψει τις ανάγκες όλου του Νομού και της ευρύτερης περιοχής και οι πολίτες της Εύβοιας θα αποκτήσουν το Νοσοκομείο που πραγματικά τους αξίζει».



Τέλος, σύμφωνα με την Περιφέρεια, τα αναγκαία 46 εκατομμύρια για την ολοκλήρωση του έργου (από τα 71 συνολικά είχαν δοθεί περίπου 24,5) εξασφαλίσθηκαν από το ΕΤΠΑ κατά το ήμισυ και το εθνικό σκέλος των Προγραμμάτων Δημοσίων Επενδύσεων για τα υπόλοιπα 23 εκατομμύρια, ώστε να έχει τελειώσει έως τα τέλη του 2017 και σύμφωνα με τις συμβατικές υποχρεώσεις προς την ΕΕ.