"O Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, είναι πολυάσχολος αυτές τις μέρες", γράφει ο Michae lStabenow στη μεγάλης κυκλοφορίας γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung πραγματοποιώντας στο πορτρέτο του για τον Έλληνα πολιτικό.

"Αν και κατά το παρελθόν είχε τη φήμη «σκληρού» στα θέματα μετανάστευσης, ο Αβραμόπουλος εξέπληξε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με την «πολιτική του μετριοπάθεια», επιχειρηματολογώντας κατά της λύσης «Ευρώπης-φρούριο» για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών πιέσεων. Όσον αφορά τις επιθέσεις στο Παρίσι, ο κ. Αβραμόπουλος προειδοποίησε κατά των βεβιασμένων και υπερβολικών αντιδράσεων και ότι αυτές δεν θα πρέπει να καθοδηγούνται από τον φόβο" γράφει χαρακτηριστικά η γερμανική εφημερίδα.

"Αντίθετα, τόνισε τη σημασία του συντονιστικού ρόλου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας αλλά, την ίδια στιγμή, προσπαθεί να μην δημιουργεί υψηλές προσδοκίες λόγω των αντικειμενικών δυσκολιών που απορρέουν από την Συνθήκη της ΕΕ, όσον αφορά την στενότερη συνεργασία μεταξύ των Σωμάτων Ασφαλείας, των Μυστικών Υπηρεσιών και των ερευνών κατά του εγκλήματος μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕκαταλήγει ο Stabenow.