του Γιώργου Λυκουρέντζου

"Δεν συντρέχει κανένας λόγος να σηκώνει τα λεφτά του ο κόσμος από τις τράπεζες", διαβεβαίωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση των "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ" για τη χθεσινή του συνάντηση με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα ήταν καθησυχαστικός όσον αφορά στις καταθέσεις.

"Οι καταθέσεις είναι απολύτως εγγυημένες από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Δεν έρχεται κανένας λύκος να μας φάει τις καταθέσεις. Μόνο ένας αστερίσκος υπάρχει. Η Ελλάδα να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της και να είναι μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος. Αν δεν είχαμε την Ευρώπη θα ήμασταν ξεκρέμαστοι" είπε ο κ. Θεοδωράκης τονίζοντας ότι ο κ. Στουρνάρας του περιέγραψε ως δύσκολη αλλά ελεγχόμενη την κατάσταση στις τράπεζες.

Θέτοντας τις κόκκινες γραμμές του Ποταμιού για τη συμμετοχή σε κυβέρνηση ο κ. Θεοδωράκης μίλησε για την αταλάντευτη ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, το ευρώ, την ανάπτυξη αλλά και ένα κοινωνικό κράτος που θα απαλύνει άμεσα τον πόνο των πολιτών.

Ο κ. Θεοδωράκης χαρακτήρισε ως ενέσεις λογικής του ΣΥΡΙΖΑ τους κ.κ Σταθάκη και Δραγασάκη όμως έκανε εκτενή αναφορά και στη Ραχήλ Μακρή απορώντας για το μήνυμα που θέλει να στείλει ο ΣΥΡΙΖΑ "αποδεχόμενος να φιλοξενήσει στο κόμμα του ακροδεξιές και ψεκασμένες απόψεις" όπως χαρακτηριστικά είπε.

Όσον αφορά στη συμμετοχή του Ποταμιού στην κυβέρνηση ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε: "Εμείς θα συμμετέχουμε σε μια κυβέρνηση φιλοευρωπαϊστών. Ο κεντρικός κορμός της κυβέρνησης θα πρέπει να είναι ενιαίος και να μην στέλνει διφορούμενα μηνύματα. Εμείς δεν θα μπούμε σε μια κυβέρνηση σούπα".

Ο κ. Θεοδωράκης δεν δίστασε να παρομοιάσει όσα εξήγγειλε από τη Θεσσαλονίκη ο κ. Τσίπρας με τα Ζάππεια του Αντώνη Σαμαρά και τις προεκλογικές εξαγγελίες του Γιώργου Παπανδρέου και κράτησε αποστάσεις από πολλά μέτρα όπως η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ: "Πρέπει να δεις τις αντοχές της αγοράς. Αν αύριο διατάξεις τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να δώσουν διπλάσιους μισθούς το μόνο που θα πετύχεις είναι εκτίναξη της ανεργίας. Εμείς λέμε ότι ο κατώτατος είναι όντως πολύ χαμηλός. Μπορούμε να απαλλάξουμε αυτό τον μισθό από τις εργατικές εισφορές και να δώσουμε αυξήσεις στο όριο της ανάπτυξης" είπε.

Καταλήγοντας ο κ. Θεοδωράκης χαρακτήρισε εφιάλτη στα όνειρα του Αλέξη Τσίπρα πιθανή αυτοδυναμία του και πρόσθεσε χαρακτηριστικά πως αν στον ΣΥΡΙΖΑ είναι έξυπνοι δεν θα στηριχθούν στις δικές τους δυνάμεις για την διαπραγμάτευση.