Δεν υπάρχει θέμα grexit εκ μέρους των ευρωπαϊκών θεσμών και των εταίρων, δεν συμφέρει κανέναν, τόνισε στο δημοτικό ραδιόφωνο της Αθήνας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, και σημείωσε πως δεν πιστεύει ότι υπάρχει σοβαρή πολιτική δύναμη και στη χώρα που να θέλει έξοδο, αλλά προειδοποιώντας ότι μπορεί να συμβεί ένα ατύχημα. Ασκώντας κριτική στην αντιπολίτευση, υπογράμμισε πως δεν έχουμε δάνειο τώρα, και το παράδοξο είναι ότι οι αντιμνημονιακοί ηγέτες ζητούν την παράταση της παραμονής μας στο μνημόνιο χωρίς δάνειο. Εντείνεται το σκηνικό πόλωσης

Ο κος Ευάγγελος Βενιζέλος τάχθηκε υπέρ του διαλόγου και των ντιμπέιτς προσθέτοντας ωστόσο ότι «από τη μία έχουμε μια Νέα Δημοκρατία που βασίζεται στον πολύ άγαρμπο εκφοβισμό κι έναν ΣΥΡΙΖΑ που προβάλλει έναν λαϊκό και κουτοπόνηρο εφησυχασμό».

Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις, ανέφερε πως σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ είναι πολύ περίεργες και διαψεύδονται, ενώ σε άλλο σημείο τόνισε ότι το κόμμα του ήταν αυτό που κράτησε την κυβέρνηση όρθια μετά τις ευρωεκλογές και επέτρεψε για ένα 6μηνο να συνεχιστεί η ομαλή σχέση μας με τους Ευρωπαίους εταίρους.