"Κατ’ αρχήν, να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Είμαι από εκείνους που εύχονται ολόψυχα στο ΠΑΣΟΚ να επιτύχει στους στόχους που έθεσε. Μάλιστα, ήδη αναγνωρίζω ότι ο προοδευτισμός και η κοσμοπολίτικη νοοτροπία του σημερινού πρωθυπουργού κατάφερε μόλις σε δύο εβδομάδες να κάνει πράγματα που ο Κώστας Καραμανλής δεν έπραξε ποτέ"

Aυτά τα λόγια ανήκουν στον Πέτρο Τατούλη και δεν αναφέρονται σε κάποιον πετυχημένο πρωθυπουργό της χώρας, αλλά στον Γιώργο Παπανδρέου. Ο περιφερειάρχης το 2009, από το πάθος του να επιτεθεί στον Καραμανλή, δεν περίμενε καν να δει πως θα εξελιχθεί η κυβέρνηση Παπανδρέου, αλλά έσπευσε να τον αποθεώσει μόλις τις δύο πρώτες εβδομάδες της διακυβέρνησης του και να τον συγκρίνει με τον Καραμανλή λέγοντας πως σε δύο εβδομάδες έκανε όσα δεν έκανε ο Καραμανλής ποτέ. Δείγμα ανθρώπου αχόρταγου για την εξουσία και πολιτικού τυχοδιώκτη. 

Η κόρη του, 6 χρόνια μετά, πολιτεύεται πλέον με την Νέα Δημοκρατία και θα είχε πολύ ενδιαφέρον να την ρωτήσει κάποιος δημοσιογράφος, αν συμφωνεί με τις απόψεις του πατέρα της , που όπως λέει θαυμάζει την πολιτική του διαδρομή. 

Ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου καλύτερος πρωθυπουργός από τον Κώστα Καραμανλή;

Αυτή είναι μία καλή ερώτηση για την οικογένεια Τατούλη, που έχει εθιστεί στην εξουσία και την διεκδικεί με κάθε τρόπο, με κάθε κόμμα. Και για να το κάνουμε πιο απλό να θυμίσουμε τι συνέβαινε στην χώρα πολιτικά το 2009. 

Ο Πέτρος Τατούλης αποθέωνε τον ΓΑΠ το 2009, γιατί το 2010 έρχονταν περιφερειακές εκλογές και ήθελε την στήριξη του πανίσχυρου τότε ΠΑΣΟΚ, έναντι της τραυματισμένης Νέας Δημοκρατίας. Αν αυτό δεν λέγεται πολιτικός τυχοδιωκτισμός τι λέγεται;