Επιμένει ο Γιώργος Παπανδρέου ότι έπεσε θύμα συνωμοσιών κατά την διάρκεια της πρωθυπουργικής του θητείας, προκειμένου κάποιοι να του χρεώσουν την ένταξη της χώρας στο ΔΝΤ. Μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου ο πρώην πρωθυπουργός, χαρακτήρισε συνωμοσία τα περί κρυφών συναντήσεων με τον τότε επικεφαλής του ΔΝΤ πριν γίνει η συμφωνία για το μηχανισμό, ενώ έριξε ευθύνες στις κυβέρνηση Καραμανλή για την κατάσταση. Αποκάλυψε δε ότι η Γερμανία και η Μέρκελ ζητούσε να μπει το ΔΝΤ στο μηχανισμό στήριξης Ελλάδας.


Ανοιχτή πόρτα στο ΣΥΡΙΖΑ

Μιλώντας στην εκπομπή Ενικός το βράδυ της Δευτέρας, δήλωσε αντίθετος σε μία συνεργασία Σαμαρά, λέγοντας ότι “το έπαιζε ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ και έλεγε θα σκίσει τα Μνημόνια και είμαστε πάλι σε φάση αβεβαιότητας”. Ωστόσο, σε μία ενδεχόμενη συνεργασία με τον Αλέξη Τσίπρα δεν το απέκλεισε, λέγοντας ότι εμείς θα βάλουμε όρους.

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι “θα κάνουμε την έκπληξη την Κυριακή, είμαστε εδώ, να κάνουμε νέα αρχή”, ενώ τόνισε ότι θα συνεχίσει ανεξαρτήτως αποτελέσματος. “Θα συνεχίσω τον αγώνα μου ακόμα και αν δεν μπει το Κίνημα στη Βουλή”, είπε χαρακτηριστικά.
“Πειραγμένα τα στατιστικά της ΕΛΣΤΑΤ που δόθηκαν στην Ευρώπη”, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, σχετικά με το μέγεθος του ελλείμματος όταν ανέλαβε πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι “η κ. Μέρκελ ζήτησε το ΔΝΤ γιατί με την εξαπάτηση Καραμανλή (με τα στατιστικά στοιχεία) η Ελλάδα ήταν πλέον αναξιόπιστη”, ενώ ζήτησε να απολογηθεί και ο Κώστας Καραμανλής. “Φέρτε με εδώ τον κύριο Καραμανλή, δεν θα απολογούμαι εγώ για τις κινήσεις του κ. Καραμανλή. "Μόνο ο κ. Καραμανλής ήξερε το πραγματικό έλλειμμα. Και το έκρυψε”, τόνισε.