Πάνω απο 1500 άτομα δήλωσαν το παρών στην κεντρική πολιτική ομιλία του Κώστα Σκανδαλίδη στο θεατρο Rex. Ο Κ.Σκανδαλίδης παρουσίασε τους συνυποψηφίους του στην Α’ Αθήνας τονίζοντας οτι όλοι μαζί δηλώνουμε την μάχη της αλλαγής την μάχη της επόμενης μέρας. «Ειμαστε όλοι εδώ να εγγυηθούμε την ενότητα της δημοκρατικής παράταξης και την προοπτική του χώρου. Να συμβάλουμε στην επανένωση όλων των δυνάμεων του χώρου. Να ανοίξουμε τον καινουργιο δρομο για την πατρίδα». Και πρόσθεσε «σηκώσαμε μόνοι το βάρος της ευθύνης. Πληρώσαμε πανάκριβα το τίμημα . Συρρικνώθηκε και κατακερματίστηκε ο χώρος μας.

Η Ελλάδα στάθηκε όρθια και αλλάζει σελίδα. Οι θυσίες του λαού είχαν αντίκρισμα. Δεν είμαστε στο 2009

Ζούμε την τελευταία πράξη του δράματος. Η πορεία της χώρας μετά τα μνημόνια στο τραπέζι μιας σκληρής και τελικής διαπραγμάτευσης

Κι εμείς…

Κλίμα πόλωσης και διχασμού σε ρευστό πολιτικό τοπίο με κατακερματισμένη τη Δημοκρατική προοδευτική παράταξη.

Όμως…Η Ελλάδα την Επόμενη Μέρα δεν θα μείνει στάσιμη. Η σελίδα έτσι κι αλλιώς θα αλλάξει. Το δίλλημα είναι κρίσιμο:

Μπροστά ή Πίσω; «Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη πολιτική που μας οδήγησε ως εδώ σημειώνοντας πως συμβιβαστήκαμε με τις ιδέες, με την ιστορική συνύπαρξη με δυνάμεις αταίριαστες κατά τη διαδρομή μας αλλα το μπροστά επιβάλλει να αλλάξουμε μαζί με τη χώρα σελίδα, να βάλουμε οριστικό τέλος στον ιστορικό συμβιβασμό, να επιστρέψουμε στο φυσικό μας χώρο, να προτάξουμε τον προοδευτικό, μεταρρυθμιστικό και κοινωνικό χαρακτήρα της παράταξης.

Να αναδείξουμε το αίτημα της αλλαγής στις συνθήκες του σήμερα να αναδείξουμε το νέο τον εναλλακτικό Προοδευτικό δρόμο που οδηγεί τη χώρα στην οριστική έξοδο από την κρίση. Παρευρέθησαν πέρα απο το σύνολο των συνυποψήφιων του πλήθος στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Μεταξύ αλλων Κώτσας Λαλιώτης, Φώφη Γεννηματά, Ανδρέας Λοβερδος,Έυα Καϊλή, Μιλτιάδης Παπαιωάννου, Γιάννης Κουτσούκος, Κατερίνα Μπατζελη, ’ννα Καραμάνου, Χρήστος Πρωτόπαππας, Γίωργος Δρυς, Μανόλης Σκουλάκης, Βαγγέλης Αργύρης, Κώστας Ασκούνης, Κοσμάς Σφυρίου, Λάμπρος Κανελλόπουλος, Λάζαρος Λωτίδης, Κώστας Κόκκορης, καθώς και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και του συνδικαλιστικού χώρου.

kalpes15.gr