«Φόβο για το ευρώ» χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα η γερμανική εφημερίδα Handelsblat, τον κατηγορεί πως παίζει με τη φωτιά και δελεάζει τους Έλληνες ψηφοφόρους με το τέλος της λιτότητας, αποδεχτόμενος ακόμη και την έξοδο από την ευρωζώνη!
Η γερμανική εφημερίδα αφιερώνει τρεις σελίδες στον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο αφού περνά γενεές 14, κατηγορώντας τον πως ξυπνά το φόνο που από καιρό είχε ξεχαστεί για μια κατάρρευση της ευρωζώνης! Παράλληλα όμως, διαπιστώνει πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει αλλάξει τα τελευταία 2,5 χρόνια και «έχει θυσιάσει τους πιο ριζοσπαστικούς στόχους του κόμματος στον υπέρτερο στόχο, την ανάληψη της εξουσίας».

«Ο τρόμος για το ευρώ», είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας, ενώ στον υπότιτλο αναφέρεται: «Ο επικεφαλής Αριστερός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας παίζει με τη φωτιά: Λίγο πριν από τις εκλογές δελεάζει τους συμπατριώτες του με το τέλος της μισητής πολιτικής λιτότητας - και ταυτόχρονα αποδέχεται μια (ενδεχόμενη) έξοδο της χώρας από το ευρώ. Ποιος είναι αυτός ο άνδρας και τι θέλει;».