Την προσωπικότητα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρούν να σκιαγραφήσουν οι New York Times σε σημερινό δημοσίευμά τους.

«Μετά από τόσα χρόνια, στα οποία οι Έλληνες έχουν δει λίγο ή καθόλου όφελος από τις πολιτικές σκληρής λιτότητας και με την κυβέρνηση ανήμπορη να εκτελέσει βασικές λειτουργίες, όπως η συγκέντρωση φόρων, ο κ. Τσίπρας προσφέρει στους ψηφοφόρους ένα λαϊκιστικό όραμα, στο οποίο αυτοί έρχονται πρώτοι» υποστηρίζει το δημοσίευμα.


Σύμφωνα με την εφημερίδα, το 2012, ο Αλέξης Τσίπρας περιγραφόταν συνήθως «ως φλογερός αριστερός, που αποτελούσε "φονική απειλή" για το ευρώ, την Ε.Ε. και ακόμη και για την παγκόσμια οικονομία, αν υλοποιούσε τις απειλές του να αφήσει την Ελλάδα να χρεοκοπήσει ή να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη ή και τα δύο».

«Σήμερα, έχει μαλακώσει τη ρητορική του και κάνει επαφές με ηγέτες απ' όλο τον κόσμο, ακόμη και με εκείνους με διαφορετικές απόψεις» σημείωνει η εφημερίδα. «Αυτές τις μέρες, ο κ. Τσίπρας είναι πιο πιθανό να μιλήσει για διαπραγμάτευση και την ανάγκη δημιουργίας ενός "σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους", χωρίς διαφθορά, παρά να υποστηρίξει τη χρεοκοπία» εκτιμά ο συντάκτης του άρθρου.

Στο δημοσίευμα παρατίθενται ακόμη «υποσχέσεις» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «έκανε σαφές» ότι αναμένει από την Ευρώπη, αλλά και ειδικότερα από τη Γερμανία, παραχωρήσεις σχετικά με το «δυσβάστακτο χρέος» της χώρας.

Επίσης, τονίζεται ότι «σε μια περίοδο που η Ιταλία και η Γαλλία, μεταξύ άλλων χωρών, αμφισβητούν τη γερμανική ορθοδοξία περί λιτότητας, ο κ. Τσίπρας θα μπορούσε να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής συζήτησης».

Τέλος, σημειώνεται η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα ότι «εμείς δεν μπορούμε να συνεργαστούμε με τις δυνάμεις που έφεραν την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού».