Το οικονομικό τοπίο και πώς αυτό θα διαμορφωθεί για την τσέπη του Έλληνα πολίτη είναι το κύριο στοιχείο που φαίνεται ότι θα κρίνει και το μεγάλο στοίχημα της Κυριακής. Η σύγκρουση μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ κορυφώνεται με τον Αλέξη Τσίπρα να ζητά καθαρή εντολή και αυτοδυναμία προκειμένου να εφαρμόσει το πρόγραμμά του, ενώ παράλληλα κάνει στροφή και προς την μεσαία τάξη.
Το κρίσιμο στοιχείο για τον ΣΥΡΙΖΑ στη μάχη αυτή είναι η στάση της μεσαίας τάξης, προς την οποία έκανε ανοίγματα ο κ. Τσίπρας κατά τις ομιλίες του το σαββατοκύριακο, ενώ η Κουμουνδούρου ήταν καθησυχαστική για την φορολογική πολιτική που θα ακολουθήσει διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα θίξει αυτά τα κοινωνικά στρώματα.

Κατά τον κ. Τσίπρα οι ψηφοφόροι αυτοί «τώρα ενώνουν την οργή αλλά και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον με τον ΣΥΡΙΖΑ. Έρχονται μαζί μας διαπερνώντας τις διαχωριστικές γραμμές κατακερματίζοντας τις διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος, έρχονται μαζί μας όχι από ιδεολογία αλλά από ανάγκη».

Την ίδια ώρα η Κουμουνδούρου προσπαθεί να μην αφήσει σκιές ως προς τις προθέσεις της για τη φορολόγηση των ακινήτων ή για άλλους φόρους από μία αυριανή κυβέρνηση της αριστεράς, που πιθανόν θα βαρύνουν τη μεσαία τάξη, διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχει θέμα περαιτέρω επιβάρυνσης, αλλά ελάφρυνσης.