Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ μία εβδομάδα πριν τις εκλογές εξαπέλυσε ο υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη Β’ Αθήνας, Νίκος Δένδιας. Στο πλαίσιο της μεγάλης προεκλογικής του συγκέντρωσης, ο Υπουργός Εθνικής ’μυνας χαρακτήρισε "κακέκτυπο ΠΑΣΟΚ του '80" τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στη συνέχεια αποδόμησε το πρόγραμμα της Κουμουνδούρου.

"Ο ΣΥΡΙΖΑ σαν κακέκτυπο του ΠΑΣΟΚ του '80, ομνύει σε μια νεφελώδη ''Αλλαγή''. Αλλά μαζί με τους συμμάχους του - στη Βουλή και στον δρόμο - ανθίσταται με λύσσα σε κάθε αλλαγή.

"Υπερασπίζεται κάθε συντεχνία και κάθε προνόμιο. Καταγγέλλει κάθε μεταρρύθμιση. Υπόσχεται επιστροφή στο παρελθόν, πράγμα που ενθουσίασε τη παρακμασμένη συνδικαλιστική νομενκλατούρα του πρώην ΠΑΣΟΚ που συντάχθηκε μαζικά με το μέρος του.

Θέλουν να επαναφέρουν τις κρατικές δομές του παρελθόντος. Θέλουν να επιβάλουν πολιτικές οπισθοδρόμησης της κοινωνίας. Στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, στις υπηρεσίες, στους δήμους, στα δημόσια νοσοκομεία, στις ΔΕΚΟ, στον πολιτισμό. Σε όλα τα επιμέρους μεγάλα θέματα ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται με άξονα τις θέσεις της άφρονας Αριστεράς της δεκαετίας του 80", υπογράμμισε και συμπλήρωσε:

"Εάν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, θα γυρίσει την Ελλάδα πολλά χρόνια πίσω. Αντί να οικοδομηθεί η Ελλάδα του 21ου αιώνα, θα αναπαλαιωθεί ότι χειρότερο από την Ελλάδα του 1980…".