Στην εκπομπή "Κεντρικό Μαγκαζίνο" με τις δημοσιογράφους Ανδριάννα Ζαρακέλη και Λίζα Δουκακάρου μίλησε ο υποψήφιος βουλευτής του  ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ήσυχος για τη διαπραγμάτευση με την τρόικα, τον προϋπολογισμό αλλά και τις δηλώσεις της Ραχήλ Μακρή. 

 "Το κόμμα μας και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν-και βέβαια αυτή είναι η πραγματικότητα-, ότι η τρόικα δεν είναι οι ίδιοι οι δανειστές. Η τρόικα απλώς εξυπηρετεί μία συγκεκριμένη μνημονιακή επιλογή. Εμείς θα διαπραγματευτούμε με την ΕΚΤ, με την Ευρωπαϊκή τράπεζα και την Κομισιόν. Η τρόικα δεν προβλέπεται από ευρωπαϊκή συνθήκη. Δεν την δεχόμαστε γιατί να κάτσουμε να μιλήσουμε μαζί της. Εμείς θα συζητήσουμε με οργανισμούς και θεσμούς της Ε.Ε., όπως σας προανέφερα. Και όλη αυτή η ιστορία και τη ρητορεία που ακούμε από την κυβέρνηση, ‘και αν σας πουν όχι’; Απαντάμε σε όλους αυτούς ότι για πρώτη φορά η Ε.Ε. θα ακούσει και ένα «όχι» που αφορά τον τρόπο διαπραγμάτευσης".

Ακόμη, ο κ. Ήσυχος πρόσθεσε ότι δεν είναι Ευρωπαϊκή Ένωση μόνο η Γερμανία, αλλά και η ευρωπαϊκή περιφέρεια, που ήδη βρίσκονται σε δυσαρμονία με τις αποφάσεις της ΕΕ, όπως είναι η Γαλλία, η Ιρλανδία, Ισπανία. "Η ατζέντα ήδη έχει αλλάξει , ακόμα και ο πιο συντηρητικός ευρωπαϊκός τύπος μιλάει για την ανάγκη διαγραφής μέρους του χρέους. Ο Σόιμπλε, όταν συνάντησε για πρώτη φορά τον Τσίπρα, που του είχε πει για το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές αποζημιώσεις, του απάντησε ότι είναι θέματα που πρέπει να τα δούμε, και δεν τα απέρριψε. Έρχεται η πρώτη ευρωπαϊκή κυβέρνηση και θέτει θέματα".

Όσον αφορά στον προϋπολογισμό, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ήσυχος ανέφερε: «Οι προϋπολογισμοί έχουν και εικονικές τροφές. Εμείς επιμένουμε, και εγώ από την πλευρά μου, και το είπα και στο Blooomberg… στο θέμα των κυρώσεων, η Ελλάδα έχει δικαιωθεί απόλυτα. Είναι μία σειρά από χώρες της Ε.Ε. που εφαρμόζουν μονομερώς τις κυρώσεις, και αυτός είναι και ένας , που και η Ρωσία έχει χαλαρώσει».

Όσο για τις δηλώσεις της Ραχήλ Μακρή σχετικά με το «κόψιμο» 100 δις€, ο κύριος Ήσυχος ήταν κατηγορηματικός. "Δεν θα σχολιάσω προσωπικές δηλώσεις στελεχών του κόμματος, νομίζω ότι είμαστε καθαροί στην πρόταση που κάνουμε εντός της ευρωζώνης και εντός ΕΕ, να προχωρήσουμε σε γενναίο ανακάτεμα τράπουλας. Εμείς πάμε όχι με αυτή την οικονομική και νομισματική πολιτική. Αν θέλουμε να έχουμε το ευρώ, ας μην είναι με γερμανικό περιεχόμενο και εργαλείο ανάπτυξης των λαών».

Μιλώντας αργότερα στην ίδια εκπομπή η υποψήφια βουλευτής Β’ Αθήνας στο Ποτάμι, Αντιγόνη Λυμπεράκη εμφανίστηκε "τρομοκρατημένη" από τις δηλώσεις του κ. Ήσυχου. "Με τρόμαξε αυτό που άκουσα από τον κύριο Ήσυχο, ήταν το κομμάτι με το εικονικό κουτάκι στον προϋπολογισμό, από εκεί πληρώνονται όλα, αν φανταζόμαστε όταν θα γίνονται πληρωμές από εικονικά κουτάκια….Καλλιεργεί κλίμα πανικού,.,,, τρομακτικό…μισθός, σύνταξη και ο δρόμος του αύριο θα μπαλωθούν και θα αντιμετωπιστούν από ένα εικονικό κουτάκι; Έρχεται η ελπιδοφόρα δύναμη του αύριο και να μιλάει για εικονικά κουτάκια…".

Για την επόμενη ημέρα των εκλογών , η υποψήφια με το Ποτάμι δήλωσε: «Όλες οι δημοσκοπήσεις μας δείχνουν στην τρίτη θέση. Το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι ποιος θα είναι τρίο κόμμα, αυτό θα είναι και ο σταθεροποιητής. Εκεί παίζεται όλο το παιχνίδι. Ο λόγος που με έκανε να συνταχθώ με το Ποτάμι, είναι ότι πλέον θεώρησα ότι πήραμε την κρίσιμη στροφή. Υπάρχει ανάγκη για μια φωνή λογικής και μετριοπάθειας, να αλλάξει τα πράγματα , χωρίς να γκρεμίσει την χώρα».

Η υποψήφια με το Ποτάμι στη Β΄ Αθήνας, Αντιγόνη Λυμπεράκη, δήλωσε ότι το Ποτάμι θα συνεργαστεί με το πρώτο κόμμα-το κόμμα που θα είναι στην πρώτη θέση της προτίμησης του κόσμου- «Αυτό επιτάσσει το συμφέρον της χώρας»