«Εμείς δεν ήμασταν ποτέ, περιφερόμενοι αχθοφόροι πλαστικών σημαιών. Είμαστε σημαιοφόροι αξιών. Γι αυτές τις αξίες θα δώσουμε και πάλι τη μάχη και θα την κερδίσουμε».

Με αυτά τα λόγια η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής ’μυνας και υποψήφια Βουλευτής Β΄ Αθήνας του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά κάλεσε σε συστράτευση όλα τα μέλη και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ενώ προσκάλεσε ακόμη και όσους έχουν αποχωρήσει « να επιστρέψουν στο σπίτι τους».

Η κεντρική αίθουσα του ξενοδοχείου για την κεντρική προεκλογική ομιλία της Φώφης Γεννηματά πλημμύρισαν από πλήθος κόσμου που έσπευσε να την παρακολουθήσει.

Το παρών έδωσαν ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Απόστολος Κακλαμάνης, ο Κώστας Λαλιώτης, ο Κώστας Γείτονας, ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου,  ο Θανάσης Τσούρας, ο Αντώνης Λιβάνης, ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο Μανώλης Σκουλάκης, ο Καπετάν Ερμής. Επίσης, ο Μανώλης Όθωνας, η Συλβάνα Ραπτη,  ο  Χρήστος Πρωτόπαπας, ο πρώην Υπουργός Θοδωρής Παπαθεοδώρου, ο Λάμπρος Κανελλόπουλος, o Γιώργος Κουτρουμάνης ο Γιώργος Ανωμερίτης, ο Βασίλης Έξαρχος, ο Γιώργος Δρύς, ο Δημήτρης Κουσελάς, η Λίτσα Κουρουπάκη, ο Ευτύχης Δαμιανάκης,  ο Γραμματέας της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης, ο πρώην γραμματέας της νεολαίας Κώστας Πανταζής, ο Λάμπρος Παλάντζας και  ο Γιάννης Ράπτης, υποψήφιοι βουλευτές και δεκάδες στελέχη από τα επιμελητήρια, την αυτοδιοίκηση και τον συνδικαλιστικό χώρο.

Τα πηγαδάκια, πάντως, ανάμεσα στα στελέχη, είχαν την τιμητική τους πριν ξεκινήσει η ομιλία της Φώφης Γεννηματά. Κατ' αρχήν, πολλοί έσπευσαν να χαιρετίσουν τον Κώστα Λαλιώτη, από τον οποίο ζητούσαν ενεργότερη συμμετοχή στο κόμμα.

Επίσης, πολλοί συζητούσαν για το αποτέλεσμα της κάλπης, από το οποίο θα εξαρτηθούν πολλά, καθώς δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έλεγαν πως πρέπει να γίνει Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ αμέσως μετά την εκλογική αναμέτρηση και να συζητηθούν τα πάντα - όλα, ακόμα και η ηγεσία του κόμματος. Και όλα αυτά, στη συγκέντρωση της Φώφης Γεννηματά, με ότι αυτό... σημαίνει!