Η ενεργειακή πράσινη μετάβαση μπορεί να γίνει μόνο με μακροχρόνιο προγραμματισμό και αξιοποίηση των εγχώριων πηγών και δυνατοτήτων παραγωγής ενέργειας κι όχι με το πάτημα ενός κουμπιού ή με παρωχημένες συνταγές που μπορεί να τινάξουν το σύστημα στον αέρα, ήταν το μήνυμα που έστειλε από τις ΗΠΑ ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νικόλας Φαραντούρης.

«Ενεργειακή ασφάλεια δεν μπορεί να υπάρξει αν δεν υπάρξουν βιώσιμες τιμές ενέργειας, αλλά και αυτάρκεια στους ενεργειακούς πόρους. Αυτή τη στιγμή στη χώρα μας δεν έχουμε ούτε το ένα, ούτε το άλλο», επεσήμανε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε βίντεο που ανάρτησε από το Energy Center στο Χιούστον του Τέξας, την ενεργειακή μητρόπολη του κόσμου.
@nfarantouris Στο Energy Center στο Houston, Texas, εδώ που χτυπά η καρδιά της ενεργειακής πρωτεύουσας του κόσμου, θα μιλήσουμε για την ενεργειακή ασφάλεια. Χρειαζόμαστε βιώσιμες ενεργειακές τιμές και ενεργειακή αυτάρκεια. Καιρός να εργαστούμε τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη προς αυτή την κατεύθυνση. #farantouris #φαραντουρης #texas #houston #Ευρωκλογές2024 #fy ♬ πρωτότυπος ήχος - Νικόλας Φαραντούρης

«Βιώσιμες τιμές ενέργειας με παρέμβαση, εποπτεία στις αγορές και αυτάρκεια ενεργειακών πόρων με επένδυση στις νέες τεχνολογίες και αξιοποίηση των εγχώριων ενεργειακών μας πόρων και δυνατοτήτων», συμπλήρωσε ο σύμβουλος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος στις ΗΠΑ είχε επαφές και με Έλληνες απόδημους.

«Οι καιροί αλλάζουν. Το Τέξας από Μέκκα των ορυκτών καυσίμων μετατρέπεται σε πράσινη πολιτεία. Αλλά αυτό γίνεται με σχεδιασμό, με πρόγραμμα και χωρίς κραδασμούς. Μιλάμε για το υδρογόνο, τις νέες τεχνολογίες, φιλική παραγωγή ενέργειας προς το περιβάλλον. Στη χώρα μας όλα έγιναν άναρχα, πρόχειρα χωρίς σχεδιασμό και οδήγησαν σε μία άνευ προηγουμένου κρίση τιμών και ασφάλειας ενεργειακού εφοδιασμού», επεσήμανε ακόμα ο Νικόλας Φαραντούρης.
@nfarantouris Οι καιροί αλλάζουν. Η ενεργειακή πολιτική για ένα χαμηλό & βιώσιμο κόστος ενέργειας αλλά κι ένα πιο καθαρό περιβάλλον απαιτεί μακροπρόθεσμο σχεδιασμό κι όχι πυροτεχνήματα, πρόχειρες αποφάσεις και προνομιακές σχέσεις με μια χούφτα επιχειρηματίες. Όσα συζητήσαμε στο Energy Center, Houston Texas: #farantouris #Φαραντουρης #Φαραντούρης #syriza #Ευρωεκλογές2024 #fyp #fy ♬ πρωτότυπος ήχος - Νικόλας Φαραντούρης