Ένα υπόγειο δίκτυο που ξεκινά από τις Βρυξέλλες και καταλήγει σε έντονα επικριτικά δημοσιεύματα σε βάρος της κυβέρνησης, που μετά οδηγούν και πάλι στους Έλληνες κοινοτικούς αξιωματούχους, προκειμένου να... «μπουν σε τάξη» Έλληνες υπουργοί και ανώτεροι υπηρεσιακοί παράγοντες, αποκαλύπτει η στήλη Big Mouth του Powergame.gr.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει, μάλιστα, οι απειλές για... αποκαλύψεις σκανδάλων έχουν ήδη ξεκινήσει, με τα τηλεφωνήματα σε Έλληνες υπηρεσιακούς παράγοντες από... Βρυξέλλες μεριά να έχουν ήδη ξεκινήσει, εφιστώντας τους την προσοχή για συγκεκριμένα projects, προαναγγέλλοντας μάλιστα «σημαντικά δημοσιεύματα» που μπορεί «να δημιουργήσουν πρόβλημα στην κυβέρνηση» ενόψει Ευρωεκλογών.

Οι Έλληνες αξιωματούχοι, πάντως, που φαίνονται πως... κατά τύχη βλέπουν τα σχετικά δημοσιεύματα και μετά «ξεσηκώνουν» τον κόσμο με βάσει αυτά, φαίνεται πως έχουν επαναλάβει την πρακτική αυτή, με το θέμα πλέον να οδεύει πιθανότατα προς διερεύνηση στις ελληνικές δικαστικές Αρχές, σημειώνει η στήλη Big Mouth.

Τι αποκαλύπτει η στήλη Big Mouth

– Τους τελευταίους μήνες συχνά-πυκνά κάποιοι κουνούν το δάκτυλο στην ελληνική κυβέρνηση και απειλούν ότι οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα βάλουν σε τάξη Έλληνες υπουργούς και ανώτερους Έλληνες υπηρεσιακούς παράγοντες για διάφορα δήθεν σκάνδαλα. Αν δεν με απατά η μνήμη μου, αντίστοιχες απειλές είχαν εκτοξευθεί και πριν από τις περσινές εθνικές εκλογές. Δηλαδή μάλλον αρχίζει και δημιουργείται ένα μοντέλο που σχετίζεται με τις εκλογές στη χώρα μας, όπου φαίνεται ότι ίσως κάποιοι προσπαθούν να παρέμβουν στην έκφραση της βούλησης των Ελλήνων πολιτών. Μα, θα μου πείτε, πώς θυμήθηκα αυτήν την ιστορία; Χθες βράδυ, που έτρωγα ένα φρέσκο ψάρι στην ταβέρνα ενός καλού μου φίλου, έγινα αυτήκοος μάρτυρας μιας ίσως ενδιαφέρουσας συζήτησης (εάν είναι αληθινή), που απ’ ό,τι κατάλαβα θα καταλήξει να διερευνηθεί από τους Έλληνες εισαγγελείς. Άκουσα, λοιπόν, ότι πριν από λίγες μέρες κάποιοι Έλληνες που εργάζονται στη Regio στις Βρυξέλλες, δηλαδή αυτοί που χαρακτηρίζονται ως κοινοτικοί αξιωματούχοι, έπαιρναν τηλέφωνα και εκφόβιζαν Έλληνες υπηρεσιακούς παράγοντες να προσέχουν σε συγκεκριμένα projects, γιατί θα ακολουθήσουν, έλεγαν, σημαντικά δημοσιεύματα για τα θέματα αυτά και θα πρέπει να προσέχουν εν όψει των ευρωεκλογών, για να μη δημιουργήσουν πρόβλημα στην κυβέρνηση.

– Οι δικοί μας δεν τους έδωσαν και μεγάλη σημασία, καθ’ όσον δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα στα συγκεκριμένα projects. Έλα όμως που τελικά οι Έλληνες του εξωτερικού αποδείχθηκαν προφήτες και γι’ αυτό, μάλλον, δεν άγιασαν στον τόπο τους! Ξαφνικά κάποια ελληνικά sites «αποκάλυψαν» μεγάλα «σκάνδαλα» σε αυτά τα ελληνικά projects. Αν άκουσα καλά, γιατί είχε δυναμώσει η μουσική και άκουγα τον Ρέμο (που τον αγαπώ πάρα πολύ), κάτι έλεγαν για projects με έξυπνα υδρόμετρα (μη με ρωτήσετε εάν υπάρχουν και μη έξυπνοι μετρητές νερού). Δηλαδή, εάν κατάλαβα καλά, οι Έλληνες κοινοτικοί αξιωματούχοι προανήγγειλαν, ως νέοι προφήτες, δημοσιεύματα από ελληνικά sites, ενώ μετά οι ίδιοι αξιωματούχοι έστελναν τα ίδια (ελληνικά) δημοσιεύματα, που είχαν, κατά τύχη, διαβάσει πίνοντας καφέ στις Βρυξέλλες, στους Έλληνες υπηρεσιακούς παράγοντες και ζητούσαν να τους εξηγήσουν τι είχε συμβεί. Επειδή, απ’ ό,τι άκουσα, μάλλον δεν ήταν η πρώτη φορά που οι Έλληνες (του εξωτερικού) προφήτες είχαν λειτουργήσει με αυτόν τον τρόπο, το θέμα μάλλον οδεύει προς διερεύνηση από τις ελληνικές δικαστικές Αρχές. Θα παρακολουθώ το θέμα αυτό, μπορεί να έχει πολύ ζουμί, εάν τελικά αυτοί οι κοστουμαρισμένοι άνθρωποι που τα εξιστορούσαν αποδειχθούν ειλικρινείς, αλλά και ότι αγαπούν την πατρίδα τους.