Το μεγάλο «ναι» στην πρόκληση των ευρωεκλογών αποφάσισε να πει ο Μπάμπης Στόκας.

Ο καλλιτέχνης που έδωσε τη φωνή του σε κομμάτια που ακόμα και σήμερα λατρεύονται από τη νέα γενιά, όπως το «Δεν θα δακρύσω πια για σένα», «Πούλα με», «Λένε για μένα», αποφάσισε να ψάξει μόνος του να βρει «Τι είναι αυτό που μας ενώνει», μπαίνοντας στη μάχη για να κερδίσει μια διαφορετική ψήφο από τους Έλληνες πολίτες.

*Διαβάστε εδώ: Φίλιππος Πλιάτσικας: "Οι Πυξ Λαξ δεν διαλύθηκαν ποτέ στην πραγματικότητα"

Το βράδυ της Πέμπτης αποκάλυψε ότι στις 9 Ιουνίου θα είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ο 56χρονος συνθέτης και ιδρυτικό μέλος των Πυξ Λαξ, ένας από τους… πρίγκιπες της δυτικής όχθης, όπως λεγόταν το τέταρτο άλμπουμ του συγκροτήματος, ήταν καλεσμένος μαζί με τον Φίλιππο Πλιάτσικα στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «Ενώπιος Ενωπίω». Σε ερώτηση του δημοσιογράφου προς τους δύο μουσικούς «αν θα τολμούσαν να έχουν πιο ενεργή σχέση με την πολιτική», ο Φίλιππος Πλιάτσικας απάντησε αρνητικά: «Είμαστε πολιτικά όντα, όπως θα έπρεπε να είναι όλοι οι ενεργοί πολίτες. Έχουμε πολιτική σκέψη, έχουμε θέση, προσωπικά, όμως, με την κομματική εμπλοκή στην πολιτική δεν θα ασχολιόμουν, γιατί είναι το κλουβί με τις τρελές. Για την υγεία μου, κυρίως, όλη αυτή την τοξικότητα, που η κομματική εφαρμογή στην πολιτική σού βάζει μπροστά, δεν θα την άντεχα με τίποτα».

Ωστόσο, η έκπληξη έγινε όταν το λόγο πήρε ο Μπάμπης Στόκας που, όπως είπε, λειτουργεί κυρίως με το ένστικτο. «Εγώ είχα μια πρόταση από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, για να κατέβω για ευρωβουλευτής. Το σκέφτηκα. Το ένστικτό μου μου λέει να το δοκιμάσω. Δεν ξέρω τίποτα, δεν είμαι σε τίποτα μέσα, είμαι καινούριος, αλλά με αγνές προθέσεις. Αυτό έχει σημασία. Και λέω να το δοκιμάσω. Βέβαια, όλα αυτά, αν βγεις (σ.σ. αν εκλεγείς), τώρα μιλάμε στον αέρα. Νομίζω ότι χρειάζονται νέα πρόσωπα. Νομίζω ότι η πολιτική κατάσταση στη χώρα θέλει ανανέωση. Θέλει νέες ιδέες» ανέφερε ο γνωστός καλλιτέχνης. Με τον Φίλιππο Πλιάτσικα να τον σιγοντάρει: «Η Ζωή, με την οποία έχουμε φιλία, ανεξάρτητα αν κάποιος τη συμπαθεί ή όχι, είναι έντιμο πρόσωπο. Εγώ είχα τους ενδοιασμούς μου και τους είπα στον Μπάμπη, γιατί είναι ένας δύσκολος και τοξικός χώρος, αλλά αφού ο ίδιος το αποφάσισε και αποφάσισε να το αντέξει, στηρίζουμε».

Σημειώνεται, πάντως, ότι σε συνέντευξή του το 2014 ο Μπάμπης Στόκας είχε δηλώσει πως «δεν υπάρχει κάποιο κόμμα που θα με αντιπροσώπευε 100%, ώστε να έμπαινα σε αυτή τη διαδικασία. Έτσι κι αλλιώς, κοιμάμαι πολύ αργά και δεν θα μπορούσα να πηγαίνω το πρωί στο πολιτικό μου γραφείο».
Ο μικρός τσιλιαδόρος

Ο Μπάμπης Στόκας γεννήθηκε το 1968 στο Βούπερταλ της Γερμανίας. Ήρθε πολύ μικρός στην Ελλάδα, όπου έζησε στην Καλαμάτα μέχρι τα έντεκα χρόνια του. Μεγάλωσε στο Μενίδι.

«Ο πατέρας μου, όταν ήρθε Ελλάδα, πήγαμε στο Μενίδι, έφτιαξε ένα αυθαίρετο και εγώ ήμουν τσιλιαδόρος για να μην έρθει η αστυνομία» έλεγε ο ίδιος σε συνέντευξή του στο «Στούντιο 4» πριν από ενάμιση χρόνο. «Ήταν μια σκληρή περιοχή με όλα αυτά που δεν είχα ζήσει. Υπήρχε βία, οι άνθρωποι είναι ξεχασμένοι από τον Θεό και όλοι προσπαθούν να επιβιώσουν όπως μπορούν! Στην εφηβεία έκανα αρκετά παραβατικά πράγματα, αλλά δεν τα ήξεραν οι γονείς μου στο βαθμό που τα έκανα. Ήταν μια δύσκολη περίοδος και μου έδωσε ένα κίνητρο για τη ζωή μου. Όταν πρωτοπήγα στην Κηφισιά βόλτα, μου φάνηκε ότι πήγα στο Παρίσι. Και τότε είπα ότι θα φύγω και δεν θέλω να ξαναγυρίσω σε αυτόν τον τρόπο ζωής» είχε πει.

*Δημοσιεύθηκε στην Ontime

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0huskiv7jgh)