Καθόλου καλή δεν ήταν η εναρκτήρια εκδήλωση στο Συνέδριο της ΝΔ την Παρασκευή και αυτό γιατί δεν δόθηκε η πρέπουσα σημασία, με την εικόνα που βγήκε προς τα έξω να μην είναι καθόλου «κολακευτική» για τη «γαλάζια» παράταξη.

Όπως αναφέρει και η στήλη Big Mouth του powergame.gr, ακόμα και την ώρα που μιλούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οι περισσότεροι εκ των παρισταμένων έκοβαν βόλτες στο Ζάππειο. Με εξαίρεση τον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά, λίγοι ήταν που παρακολούθησαν με τη δέουσα προσοχή την ομιλία του πρωθυπουργού.

Ένα ακόμη στοιχείο που ξεχώρισε είναι ότι από την εκδήλωση έλειπε ο παλμός.

Μήνυμα από τους νεοδημοκράτες στο «γαλάζιο» Συνέδριο

Από τα προαναφερθέντα προκύπτει ότι όσοι από τους οργανωμένους νεοδημοκράτες πήγαν την Παρασκευή στο Ζάππειο πήγαν μόνο και μόνο για να στείλουν μήνυμα… παγωμάρας προσωπικά προς τον Μητσοτάκη. Επί της ουσίας, προσήλθαν σε μια κομματική γιορτή για να ανταμείψουν με το ίδιο ακριβώς τίμημα τον πρωθυπουργό.

Οι νεοδημοκράτες, λοιπόν, που νιώθουν εκνευρισμένοι από μια σειρά μετεκλογικών επιλογών, βρήκαν την ευκαιρία να προσέλθουν μαζικά στο Ζάππειο και να στείλουν το δικό τους μήνυμα.

Τι αναφέρει το «Big Mouth»

Η δύσκολη πρεμιέρα του Ζαππείου

– Επειδή είμαι περισσότερο από βέβαιος ότι αυτά τα τσακάλια που μαζεύονται πρωί-πρωί με την αυγούλα και πίνουν τον πρωινό καφέ τους στο Μέγαρο Μαξίμου θα αποφύγουν να μεταφέρουν την πραγματική εικόνα των όσων έλαβαν χώρα στο 15o Συνέδριο της ΝΔ, αποφάσισα σήμερα να αφιερώσω μπόλικο μέρος της στήλης σε αυτά που εκτυλίχθηκαν από την Παρασκευή το απόγευμα μέχρι και χθες το μεσημέρι στο Ζάππειο. Κατ’ αρχάς, αν δεν έχει γίνει ήδη, ο πρόεδρος Μητσοτάκης οφείλει να τιμωρήσει όποιον ή όποια είχε την ιδέα να στηθεί αυτή η σχεδόν απαράδεκτη εναρκτήρια εκδήλωση. Επειδή, λοιπόν, είχα την τύχη να βρεθώ στον χώρο, δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο τρισάθλια υπήρξε η εικόνα. Να φανταστείτε ότι ακόμη και την ώρα που μιλούσε ο πρωθυπουργός, οι περισσότεροι (που δεν ήταν και πολλοί) εκ των παρισταμένων έκαναν σουλάτσο. Αμφιβάλλω αν, με εξαίρεση τον Καραμανλή και τον Σαμαρά, παρακολούθησε κανείς την ομιλία του αρχηγού Κυριάκου. Από κει και πέρα, το άλλο που ξεχώρισα ήταν η έλλειψη παλμού. Επειδή θα στεναχωρήσω αυτούς ή αυτήν που σκέφτηκαν να κάνουν αυτό το τρισάθλιο κάζο στον Μητσοτάκη, θα αποφύγω να επεκταθώ περαιτέρω.


Μήνυμα από τους νεοδημοκράτες

- Το μήνυμα της Παρασκευής ήταν ξεκάθαρο. Όσοι πήγαν εκεί από τους οργανωμένους νεοδημοκράτες πήγαν μόνο και μόνο για να στείλουν μήνυμα (παγωμάρας) προσωπικά προς τον πρόεδρο Μητσοτάκη. Επί της ουσίας, προσήλθαν σε μια κομματική γιορτή έχοντας έναν και μόνο στόχο. Να ανταμείψουν με το ίδιο ακριβώς τίμημα τον αρχηγό. Κακά τα ψέματα, οι νεοδημοκράτες νιώθουν εκνευρισμένοι από σειρά μετεκλογικών επιλογών. Βρήκαν, λοιπόν, την ευκαιρία μαζικά να προσέλθουν στο Ζάππειο και να στείλουν μήνυμα προς τον αρχηγό Κυριάκο. Μάλιστα, έχω την αίσθηση ότι ο ίδιος το έλαβε, όπως το είχε λάβει και προσφάτως στο προσυνέδριο της Θεσσαλονίκης, όπου αισθάνθηκε (όπως μαθαίνω) την παγωμάρα του ακροατηρίου. Το μήνυμα υπήρξε κάτι περισσότερο από ξεκάθαρο, κατά συνέπεια δεν χρειάζεται οποιαδήποτε αποκωδικοποίηση. Αυτό που μένει είναι να κατανοήσουν αυτά τα τσακαλάκια του Μαξίμου ότι, εκτός από την Αριστερά, την Κεντροαριστερά και το παλιό Ποτάμι του Θεοδωράκη, υπάρχει και η Δεξιά και η Κεντροδεξιά, την οποία έχουν στριμώξει στη γωνία και τη θυμούνται λίγο πριν από τις εκλογές.