Θα δώσουν, τελικά, το παρών στο Συνέδριο της ΝΔ με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση του κόμματος οι Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής. Αν και τις προηγούμενες μέρες διακινούνταν διάφορα σενάρια που ήθελαν τους δύο πρώην πρωθυπουργούς να σκέφτονται να μην προσέλθουν στο «γαλάζιο» Συνέδριο, η παρουσία τους πλέον θεωρείται δεδομένη.

Με αφορμή, λοιπόν, τη σημερινή τους παρουσία στο Ζάππειο η στήλη Big Mouth του powergame.gr προχωράει σε κάποιες παρασκηνιακές αποκαλύψεις. Πρώτον, τόσο ο Σαμαράς όσο και ο Καραμανλής δείχνουν δυσαρεστημένοι με τους χειρισμούς του κόμματος στα εθνικά θέματα και σε κάτι άλλα ζητήματα που θεωρούν ότι επηρεάζουν το νεοδημοκρατικό DNA. Δεύτερον, βασικός λόγος που απέφευγαν να μιλήσουν το προηγούμενο διάστημα είναι ότι θα έλεγαν πράγματα που θα χαλούσαν την κομματική γιορτή.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι τα γραφεία των Καραμανλή και Σαμαρά τον τελευταίο καιρό μοιάζουν με… πυριτιδαποθήκες.

Τι αναφέρει το «Big Mouth»

– Επειδή διαβάζω κάτι σχόλια που γράφουν κάτι τύποι που δεν είχαν ποτέ καμία σχέση, και δεν θα έχουν ούτε στο μέλλον, με τη ΝΔ, σχετικά με τη σημερινή παρουσία των Καραμανλή – Σαμαρά στο επετειακό Συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος, σπεύδω να σας πω δυο-τρία πράγματα που μαθαίνω από το ρεπορτάζ. Τόσο ο πρόεδρος Αντώνης όσο και ο πρόεδρος Κώστας δείχνουν ξενερωμένοι με τους χειρισμούς στα εθνικά θέματα και σε κάτι άλλα που επηρεάζουν το νεοδημοκρατικό DNA. Ο βασικός λόγος που απέφευγαν να μιλήσουν είναι ότι θα έλεγαν πράγματα που θα χαλούσαν την κομματική γιορτή. Οπότε οι δύο πρώην επέλεξαν τη σιωπή, που σε τέτοιες περιπτώσεις είναι κάτι σαν τον… χρυσό. Πάντως, για όσους αρέσκονται να ξεφεύγουν από την πραγματικότητα, σπεύδω να επισημάνω ότι τα γραφεία των Καραμανλή και Σαμαρά μοιάζουν με κάτι πυριτιδαποθήκες.