Τους κινδύνους που δημιουργεί η τεχνητή νοημοσύνη παρουσίασε στην πράξη ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, με ένα βίντεο στο οποίο βέβαια δεν ήταν ο ίδιος, αλλά ο... «κλώνος» του. «Είναι σχεδόν αδύνατον να αντιληφθεί κανείς τη διαφορά μεταξύ πραγματικότητας και τεχνητής νοημοσύνης», γράφει χαρακτηριστικά η στήλη Big Mouth του Powergame.gr.

«Πέρασε το μήνυμα χωρίς πολλά λόγια», σημειώνεται καταληκτικά στη στήλη, ενώ παρουσιάζεται και το βίντεο, όπου η ομοιότητα είναι εντυπωσιακή.

Τι αποκαλύπτει η στήλη «Big Mouth»

– Στην πράξη παρουσίασε ο υφυπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης τους κινδύνους από την τεχνητή νοημοσύνη εν όψει ευρωεκλογών. Ο υφυπουργός Κυρανάκης δεν μίλησε ο ίδιος για τους κινδύνους, αλλά ο κλωνοποιημένος εαυτός του, ενημερώνοντας με έναν πρωτοφανή -για τα ελληνικά δεδομένα- τρόπο, για τις τρομακτικές προεκτάσεις από την εξέλιξη της τεχνολογίας. Από τη χροιά της φωνής, μέχρι τις εκφράσεις του προσώπου και τις κινήσεις των χεριών, είναι σχεδόν αδύνατον να αντιληφθεί κανείς τη διαφορά μεταξύ πραγματικότητας και τεχνητής νοημοσύνης.

Η αλήθεια είναι ότι κάθε πολιτικός και κάθε δημόσιο πρόσωπο μπορεί να πέσει θύμα αυτής της τεχνολογίας και ο αρμόδιος υφυπουργός βρήκε έναν έξυπνο επικοινωνιακό τρόπο να περάσει το μήνυμα χωρίς πολλά λόγια.