Προς τα αριστερά δείχνει πως ρέπει όλο και περισσότερο ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, κάτι που έχει γίνει αντιληπτό και από την Χαριλάου Τρικούπη, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει η στήλη Big Mouth του Powergame.gr. Μια τελευταία αφορμή προκειμένου να επιρρώσει του λόγου το αληθές είναι η ακύρωση συναυλίας που θα έδιναν τα μουσικά σύνολα του ΟΠΑΝΔΑ υπό την αιγίδα της πρεσβείας του Ισραήλ.

Παράλληλα, όμως, με το παραπάνω, υπάρχουν και οι κινήσεις προσέγγισης με τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Χάρη Δούκα να φαίνεται πως δουλεύει υπέρ της σύγκλισης δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ με το κόμμα της Κουμουνδούρου, κάτι που σίγουρα δεν αρέσει στο Νίκο Ανδρουλάκη. Μια τέτοια ένδειξη, δε, ως προς αυτό αποτελεί η «στενή φιλία» και συνεργασία του Χάρη Δούκα με τον Νίκο Φαραντούρη, όπως αναφέρει η στήλη Big Mouth.

Τι αποκαλύπτει η στήλη Big Mouth

– Ποιοι είναι οι λόγοι ασφαλείας που επικαλέστηκε ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, για να ακυρώσει τη συναυλία σοβαρής μουσικής από τα μουσικά σύνολα του ΟΠΑΝΔΑ, υπό την αιγίδα της ισραηλινής πρεσβείας; Η μόνη ένδειξη ανασφάλειας ήταν οι εμπρηστικές δηλώσεις του στελέχους του ΚΚΕ Νίκου Σοφιανού πως αν γινόταν η συναυλία, θα ακυρωνόταν από την παρουσία χιλιάδων διαδηλωτών. Εν τω μεταξύ, ο δήμαρχος άλλαζε τροπάριο κάθε λίγο για τους λόγους αναβολής. Μία έλεγε ότι δεν του αρέσει η συναυλία, μία ότι άλλοι πριν από αυτόν τη διοργάνωσαν, οπότε αυτοί ας απολογηθούν. Το θέμα είναι πως, πλέον, τα «αριστερόμετρα» από διάφορες παρατάξεις εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου άγουν και φέρουν τον Χάρη Δούκα…

! Παρεμπιπτόντως, στα ραντάρ της Χαριλάου Τρικούπη εξακολουθούν να ανιχνεύουν κινήσεις σύγκλισης του δημάρχου Αθηναίων με στελέχη και παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ. Ενισχύεται με τον τρόπο αυτόν η εντύπωση ότι ο Χάρης Δούκας «δουλεύει» το σενάριο της σύγκλισης δυνάμεων από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ -κάτι που άλλωστε φαίνεται και από την αρμονικότατη συνεργασία με τους δημοτικούς συμβούλους του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Ζαχαριάδη, αλλά και τις τοποθετήσεις μελών του ΣΥΡΙΖΑ σε θέσεις ευθύνης στον δήμο. Μία ακόμα ένδειξη για όλα αυτά είναι και η στενή φιλία και συνεργασία του δημάρχου με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή -και εσχάτως αντισυστημικό- Νίκο Φαραντούρη. Αυτά μαθαίνει ο σύντροφος Νίκος και παίρνει ανάποδες.