«Φρένο» στα... τσαντίρια που στήνονται ανελλιπώς στο Πεδίον του Άρεως, επ'αφορμή των εορταστικών περιόδων των Χριστουγέννων και του Πάσχα, βάζει ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, όπως αποκαλύπτει η στήλη Big Mouth του Powergame.gr. Μάλιστα, η υπόθεση δεν έχει να κάνει μόνο με θέμα αισθητικής, αφού συσχετίζεται άμεσα και με ζητήματα φοροδιαφυγής, με τα ποσά που εκφεύγουν και δεν καταβάλλονται στον κρατικό κορβανά να είναι ιδιαίτερα σημαντικά, σύμφωνα με στοιχεία που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η στήλη.

Σε σχέση, δε, με την επόμενη μέρα, για το Πεδίον του Άρεως, ο Νίκος Χαρδαλιάς στοχεύει στη δημιουργία εορταστικών χωριών στα πρότυπα και με την αισθητική των εορταστικών θεματικών πάρκων του εξωτερικού.

Τι αποκαλύπτει η στήλη Big Mouth 

– Πάνω του έχει πάρει, όπως μαθαίνω, ο περιφερειάρχης Χαρδαλιάς το θέμα της πάταξης του παραεμπορίου που έχει στηθεί, από εποχής Δούρου, στο Πεδίον του Άρεως. Όπως πληροφορούμαι, ο πρώτος πολίτης της Αττικής εμφανίζεται αποφασισμένος να βάλει φρένο στα… τσαντίρια που στήνονται κάθε χρόνο την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και του Πάσχα, καταπατώντας κάθε έννοια νομιμότητας, στον μεγαλύτερο αστικό πνεύμονα οξυγόνου και αναψυχής της Αθήνας. Τα στοιχεία που έχω στα χέρια μου είναι ενδεικτικά για το μέγεθος της… απάτης. Στο σχετικό σχέδιο εμφανίζονται 200 περίπτερα, με το σωματείο διοργάνωσης να καταβάλλει το ευτελέστατο ενοίκιο των… 100 ευρώ την ημέρα προς την Περιφέρεια Αττικής για την κατάληψη όλων των περιπτέρων, τη στιγμή που το ίδιο Σωματείο το οποίο εκμεταλλεύεται αυτό το ιδιότυπο (στα όρια του κιτς) παζάρι βάζει «καπέλο» που ξεκινά από τα 1.200 και φτάνει στα 1.800 ευρώ σε κάθε περίπτερο για όλη την περίοδο.

Με το δεδομένο, μάλιστα, ότι το πιο πρόσφατο «εορταστικό» παζάρι φέτος τα Χριστούγεννα κράτησε… 53 ολόκληρες ημέρες (κοντεύοντας να φτάσει μέχρι και τις… Απόκριες), αντιλαμβάνεται κάποιος πολύ εύκολα για τι διαφυγόντα κέρδη μιλάμε. Το παράτυπο αυτό αλισβερίσι δεν ήταν δυνατόν να ξεφύγει από τα ραντάρ του Νίκου Χαρδαλιά, που έχει αποδείξει ότι δεν διστάζει να συγκρουστεί με οποιονδήποτε χρειάζεται, προκειμένου να υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον. Δεν έχει, όμως, αφήσει… ασυγκίνητο τόσο το ΣΔΟΕ όσο και τους επιθεωρητές της Δημόσιας Διοίκησης, που -όπως πληροφορούμαι- πολύ σύντομα αναλαμβάνουν και αυτοί με τη σειρά τους δράση. Όσο για τον περιφερειάρχη Αττικής, ετοιμάζεται για ένα πλήρες gentrification (όπως λέμε και στα Χανιά), με τη δημιουργία εορταστικών χωριών -με δωρεάν εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους-, στα πρότυπα και με την αισθητική των εορταστικών θεματικών πάρκων του εξωτερικού. «Μέχρις εδώ στην ανομία και την ασυδοσία. Οι δημόσιοι χώροι αστικού πρασίνου ανήκουν στους πολίτες της Αττικής και σε αυτούς πρόκειται να επιστρέψουν», είναι το μήνυμα Χαρδαλιά στους συνεργάτες του.