Την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ, Γιάννης Αλαφούζος, το πρωί της Τετάρτης και ενώ εξελισσόταν η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, όπως αποκαλύπτει η στήλη Big Mouth του Powergame.gr. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η στήλη, το κλίμα της συνάντησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν ιδιαίτερα καλό, ενώ όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται, το timing της επίσκεψης έχει και αυτό τη σημασία του.

Σύμφωνα, δε, με πηγή που επικαλείται η στήλη, ο εφοπλιστής δεν φαίνεται να χάνει την ευκαιρία να επαναλαμβάνει τη στήριξη που προσφέρει στην κυβέρνηση.

Τι αναφέρει η στήλη Big Mouth

– Πριν από δύο μέρες σάς έγραφα ότι ο Αλαφούζος του ΣΚΑΪ ζητούσε από τον πρόεδρο Μητσοτάκη να κατονομάσει τα οικονομικά συμφέροντα που επιβουλεύονται την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησής του. Πριν προλάβω να το γράψω, πληροφορήθηκα ότι ο γνωστός εφοπλιστής εθεάθη το πρωί της Τετάρτης να περνά το κατώφλι της πλαϊνής πόρτας του Μαξίμου, προκειμένου να συναντήσει τον πρωθυπουργό. Αν και θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να μάθω τι ειπώθηκε πίσω από τις κλειστές πόρτες, ένας φίλος μου, απ’ αυτούς που εξακολουθώ να έχω στο κυβερνείο, έσπευσε να μου πει ότι από τη γλώσσα του σώματος φάνηκε να πήγε περισσότερο από καλά η συνάντηση. Μάλιστα, ο ίδιος έσπευσε να μου διευκρινίσει ότι ο πρόεδρος Αλαφούζος σε κάθε ευκαιρία δηλώνει (σχεδόν) οπαδός της κυβέρνησης του Κυριάκου. Εδώ που τα λέμε, αυτό αποτυπώνεται και στη γραμμή που ακολουθούν εδώ και καιρό τα media που διαθέτει. Πάντως, όπως και να το κάνουμε, δεν σας κρύβω ότι έχει μια κάποια αξία το γεγονός ότι σ’ αυτό το timing ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ περνά το κατώφλι του Μαξίμου.