Το βολικό αφήγηµα της Σύµβασης 717

Αλήθεια, τα κόµµατα της αντιπολίτευσης που επιχειρούν να συνδέσουν την περίφηµη Σύµβαση 717 µε το δυστύχηµα των Τεµπών δεν ξέρουν πως η έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας είχε δροµολογηθεί έναν χρόνο νωρίτερα; Τι σηµαίνει αυτό; Πως ακόµη και αν η χώρα µας δεν βίωνε την τραγωδία των Τεµπών, οι ευρωπαϊκές εισαγγελικές Αρχές θα προχωρούσαν τη σχετική έρευνα έτσι και αλλιώς. Η πορεία εκτέλεσης της συγκεκριµένης σύµβασης συνδέεται µε το δυστύχηµα των Τεµπών ώστε να ενισχυθεί το αφήγηµα πως η µη ολοκλήρωσή της οδήγησε στον θάνατο 57 ανθρώπους και έτσι να υποτιµηθεί ο ανθρώπινος παράγοντας. Αν ήταν όντως έτσι τα πράγµατα, τότε θα έπρεπε εδώ και µια δεκαετία να θρηνούµε σε κάθε δροµολόγιο του σιδηροδρόµου εκατοντάδες νεκρούς, επειδή δεν λειτουργούσε µε άψογο τρόπο η τηλεδιοίκηση στη διαχείριση της κυκλοφορίας των τρένων. Συνεπώς, η αλήθεια που κρύβουν όλα τα κόµµατα της αντιπολίτευσης από τον ελληνικό λαό, µόνο και µόνο για να στήσουν ένα παραπλανητικό αφήγηµα, συνδέοντας γενικώς και αορίστως τη Σύµβαση 717 µε την τραγωδία στα Τέµπη, είναι πως ακόµη και αν δεν είχε συµβεί το τραγικό αυτό δυστύχηµα, η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία θα είχε επιληφθεί προκειµένου να διαπιστώσει εάν κατά τη διαδικασία εκτέλεσης του συγκεκριµένου έργου υπήρξαν οικονοµικές ατασθαλίες. Όµως τι κάνουν τα κόµµατα της αντιπολίτευσης; Μια άσχετη έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, που είχε ξεκινήσει πριν από το τραγικό δυστύχηµα, την παρουσιάζουν στην κοινή γνώµη ως µέρος της ανακριτικής διαδικασίας για την τραγωδία των Τεµπών. Γιατί; Γιατί έτσι τους έκατσε και έτσι τους βολεύει για να δουλεύουν τον κόσµο.

Μια συλλογή υπογραφών και για το Μάτι

Aλήθεια, εάν αύριο οι συγγενείς των θυμάτων στο Μάτι ξεκινήσουν μια καμπάνια στο διαδίκτυο, συλλέγοντας υπογραφές με αίτημα να τιμωρηθούν όλοι όσοι -κατά την κρίση τους- ευθύνονται για τον χαμό των δικών τους ανθρώπων, τότε πώς θα αντιδράσουν τα κόμματα του προοδευτικού τόξου; Θα υιοθετήσουν ένα τέτοιο «ψήφισμα», χρησιμοποιώντας το ως εργαλείο καταδίκης όσων ενεπλάκησαν στη συγκεκριμένη τραγωδία; «Φυσικά και όχι» είναι η απάντηση. Διότι θα μας πουν πως για τη συγκεκριμένη υπόθεση τον τελικό λόγο τον έχει η ελληνική Δικαιοσύνη. Για τα Τέμπη όμως δεν ισχύει αυτή η αρχή; Δεν υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας για όσους εμπλέκονται στην υπόθεση;

Σήμερα το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη, με αντικείμενο την προετοιμασία του κόμματος ενόψει ευρωεκλογών.

Λογική Vs Θεωρίες συνωμοσίας

Eπειδή η ιστορία μέχρι τώρα έχει αποδείξει πως όσοι τάζουν λαγούς με πετραχήλια στους απελπισμένους ή παριστάνουν τους ολοφυρόμενους συγγενείς στους πονεμένους εμφορούνται από ιδιοτελή και ποταπά κίνητρα, προκειμένου να στήσουν πολιτικές καριέρες με «ξένα κόλλυβα», καλό θα είναι η ελληνική κοινωνία να κρατάει επιφυλάξεις απέναντί τους. Εμμέσως πλην σαφώς, το σχετικό μήνυμα έστειλε με την παρέμβασή του στη Βουλή και ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Και δυστυχώς η ιστορία μάς έχει αποδείξει πολλές φορές ότι όσοι είναι ικανοί να πείσουν τους άλλους με θεωρίες συνωμοσίας, είναι ικανοί να διαπράξουν και τα χειρότερα εγκλήματα. Η ευγένεια και η αλληλεγγύη είναι ισχυρότερες από τη σκληρότητα. Και η λογική είναι ισχυρότερη από τη συνωμοσία. Καλώ τους πολίτες, και ειδικότερα τις οικογένειες των θυμάτων, να κλείσουν τα αυτιά τους στις σειρήνες των συνωμοσιολογικων σεναρίων και να εμπιστευτούν την ελληνική Δικαιοσύνη, το ελληνικό κράτος δικαίου».


Yoga και Pilates από τον Χάρη

Mε πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων και σε συνεργασία με τον ιστορικό Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο, εκατοντάδες δημότες της Αθήνας θα έχουν από την 1η Απριλίου και για τρία χρόνια τη δυνατότητα να αθλούνται δωρεάν στις εγκαταστάσεις του συλλόγου, στο Πεδίον του Άρεως. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δέκα διαφορετικά προγράμματα, που αφορούν: Γυμναστική για άτομα τρίτης ηλικίας, Γυμναστική για δημότες, Εκμάθηση κολύμβησης, Yoga, Pilates, Πολεμικές τέχνες για ενήλικες, Πινγκ-πονγκ, Χορό και άσκηση, Runners-τρέξιμο και Τάι Τσι. Ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, αναφερόμενος σε αυτή την κοινωνική δράση τόνισε πως «για εμάς η “άθληση για όλους” αποτελεί δέσμευση και στόχος μας είναι η άθληση να αποτελέσει κομμάτι της καθημερινότητας των κατοίκων της πόλης».