Μεγάλη ένταση δημιουργήθηκε στην Βουλή κατά τη διάρκεια των παρεμβάσεων της επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, στην συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Τα σχόλια από την πλευρά της Πλεύσης Ελευθερίας κορυφώθηκαν τη στιγμή που ανέβηκε στο βήμα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, να προσπαθεί να επαναφέρει την κα. Κωνσταντοπούλου στην κοινοβουλευτική τάξη.

Μάλιστα, ο κ. Τασούλας σχολίασε τις συνεχείς ηχηρές διακοπές της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, ζήτησε να φέρουν μία ντουντούκα στην κα. Κωνσταντοπούλου την ώρα που εκείνη φώναζε, καθώς δεν την άκουγε.

Σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της ομιλίας του πρωθυπουργού, ακουγόντουσαν σχόλια από την Ζωή Κωνσταντοπούλου, με την ίδια να αναφέρει «πάμε κι όπου βγει». Σχόλια ακουγόντουσαν και από τους άλλους βουλευτές της Ολομέλειας, αλλά η φωνή της Πλεύσης Ελευθερίας ξεχώριζε.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d05nqkflqbfl)

 

Τις θέσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου δεν άφησε ασχολίαστες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας από το βήμα της Βουλής: « Κυρία Κωνσταντοπούλου, αφήσατε ένα αδιανόητο υπονοούμενο πως επειδή ήταν εθελοντής μου με είχε ενημερώσει για το φορτίο. Δεν ντρέπεστε, πώς εργαλειοποιείτε έτσι τον πόνο και τα λέτε αυτά χωρίς ντροπή».

Νωρίτερα, πάντως, η κυρία Κωνσταντοπούλου είχε δηλώσει κώλυμα να κάνει την ομιλία της πριν από τις 6 το απόγευμα δημιουργώντας αναστάτωση και καθυστέρηση στη διαδικασία.