Aπό τη στιγμή που η κυβέρνηση, βγει «νικήτρια» από την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο Ανδρουλάκης, επί της ουσίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μπορεί να απομακρύνει για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα από το Μαξίμου τον Γιώργο Φλωρίδη.

Η αλήθεια είναι ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης, που υπήρξε προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού, με τα όσα έχει δηλώσει τις τελευταίες μέρες έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση το Μαξίμου. Και αυτό γιατί, με τα όσα λέει, έρχεται ολοένα και πιο κοντά στον Παπαγγελόπουλο. Αν συγκρίναμε δηλαδή τη δημόσια εκτίμηση Φλωρίδη σε σχέση με τη δίκη των Τεμπών δεν θα βρίσκαμε και πολλές διαφορές από την αντίστοιχη που είχε κάνει ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση της Novartis.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η στήλη Big Mouth του powergame.gr, οι δημόσιες παρεμβάσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, έχουν ενοχλήσει τους κατηγορουμένους της υπόθεσης.

Τι αναφέρει το «Big Mouth»

- Αν δεν το καταλάβατε με την πρόταση μομφής και από τη στιγμή που η κυβέρνηση, πάρει (που θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης) επί της ουσίας ο πρόεδρος Μητσοτάκης δεν μπορεί να απομακρύνει για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα από την κυβέρνηση τον Φλωρίδη. Και μιας και το έφερε η κουβέντα, νομίζω πως και οι πλέον αδαείς, έχουν συνειδητοποιήσει ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης, που υπήρξε προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού, με τα όσα έχει δηλώσει τις τελευταίες μέρες έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση το Μαξίμου. Και αυτό γιατί επί της ουσίας, με τα όσα λέει, έρχεται ολοένα και πιο κοντά στον Παπαγγελόπουλο. Γιατί δεν νομίζω ότι διαφέρει και πολύ, η δημόσια εκτίμηση Φλωρίδη σε σχέση με τη δίκη των Τεμπών, από την αντίστοιχη εκτίμηση που είχε κάνει ο υπουργός Μίμης, για την υπόθεση της Novartis. Μάλιστα, δεν σας κρύβω ότι επειδή συζητάμε διαρκώς για το κράτος δικαίου, ότι οι δημόσιες παρεμβάσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, έχουν ενοχλήσει τους κατηγορουμένους της υπόθεσης, οι οποίοι αισθάνονται ότι υπάρχει κάτι που δυσκολεύονται να το εξηγήσουν.