Με τον Φρέντη Μπελέρη συναντήθηκε χθες στις φυλακές του Φιέρι ο πρόεδρος του κόμματος Δημοκράτες, Ανδρέας Λοβέρδος.
Κατά τη μακρά συζήτηση που είχαν οι δύο άνδρες ο κ. Μπελέρης εξήγησε στον κ. Λοβέρδο ότι του ζητήθηκε να παραιτηθεί από τη θέση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος και παράλληλα δήλωσε ότι είναι θετικός στο ενδεχόμενο να κατέλθει στις ευρωεκλογές ως υποψήφιος της ΝΔ. «Δεν συμβιβάζομαι. Δεν συναινώ σε καμία τέτοια συμφωνία», είπε.

Διαβάστε ακόμα: Ευρωεκλογές 2024: Αποφασίζει για το ευρωψηφοδέλτιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Κερδίζει έδαφος η υποψηφιότητα Μπελέρη


Φρέντης Μπελέρης: «Είναι στο χέρι του πρωθυπουργού να το επιλέξει»

O κ. Μπελέρης αναφέρθηκε και στον πολιτικό χώρο όπου ανήκει, λέγοντας στον κ. Λοβέρδο ότι «από πλευράς πολιτικής τοποθέτησης, αν κατέβαινα υποψήφιος, θα ήταν με τη Νέα Δημοκρατία, είναι στο χέρι του πρωθυπουργού να το επιλέξει».

Εξερχόμενος των φυλακών ο επικεφαλής των Δημοκρατών τόνισε ότι η καταδίκη του Μπελέρη σε διετή φυλάκιση δεν είναι μόνο άδικη, αλλά και απτή απόδειξη ότι κράτος Δικαίου στην Αλβανία απλώς δεν υπάρχει.

«Ο Φρέντης Μπελέρης αδίκως κρατείται, αδίκως καταδικάστηκε, δεν υπάρχει υπόθεση εδώ, γι' αυτό ακριβώς επιβάλλεται να ανασταλεί η πορεία της Αλβανίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε με κατηγορηματικό τρόπο ο Ανδρέας Λοβέρδος.