Μπορεί τις τελευταίες μέρες τα φώτα της δημοσιότητας να έχουν στραφεί στις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Στέφανου Κασσελάκη και στις εταιρείες που συμμετείχε, ωστόσο ενδιαφέρον θα έχει να μάθουμε και το αν ο σύζυγός του, Τάιλερ Μακμπέθ, έχει κάποια συμμετοχή σε αυτές.

Να σημειωθεί ότι o Τάιλερ από τη στιγμή που έχει παντρευτεί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, έχει την υποχρέωση να πουλήσει ό,τι έχει και δεν έχει σε επίπεδο μετοχών, καθώς ο νόμος Τσίπρα απαγορεύει κάθε συμμετοχή σε εταιρεία και των συγγενών πρώτου βαθμού των πολιτικών. Από τη στιγμή, λοιπόν, που ο Κασσελάκης είναι παντρεμένος στις ΗΠΑ, ο νόμος περί ευθύνης συζύγων εφαρμόζεται και στην περίπτωση του συζύγου του, Τάιλερ. Μάλιστα, ο τελευταίος εμπίπτει στις απαγορεύσεις του νόμου, αφού, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, ο γάμος αυτός του εξωτερικού παράγει έννομο αποτέλεσμα στο ελληνικό Δίκαιο.

Συμπερασματικά, όπως αναφέρει η στήλη Big Mouth του powergame.gr, αν ο Τάιλερ συμμετέχει σε εταιρείες, έπρεπε εξήντα μέρες μετά τον γάμο με τον Stefanos να έχει αποχωρήσει απ’ όλες τις συμμετοχές του.

Τι αναφέρει το «Big Mouth»

Κάν’ το όπως η Μαρέβα, Τάιλερ

- Σας έγραφα για την υποχρέωση του Τάιλερ να πουλήσει ό,τι έχει και δεν έχει σε επίπεδο μετοχών, από τη στιγμή που έχει παντρευτεί με τον πρόεδρο Κασσελάκη. Δεν ξέρω αν ο άνθρωπος έχει εταιρείες ή αν έχει λεφτά, και προσωπικά δεν με ενδιαφέρει, απεναντίας γνωρίζω από την εποχή που κυνηγούσαν τον Μητσοτάκη μέσω της Μαρέβας ότι ο νόμος που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ απαγορεύει κάθε συμμετοχή σε εταιρεία και των συγγενών πρώτου βαθμού των πολιτικών. Από τη στιγμή, λοιπόν, που ο Κασσελάκης είναι παντρεμένος στις ΗΠΑ (και ειλικρινά δεν κατανοώ πώς θα ξαναπαντρευτεί το καλοκαίρι στα Χανιά), ο νόμος περί ευθύνης συζύγων εφαρμόζεται και στην περίπτωση του συζύγου του, Τάιλερ. Μάλιστα, ο τελευταίος εμπίπτει στις απαγορεύσεις του νόμου. Ανεξάρτητα από το αν έχει καταχωρισθεί ο γάμος αυτός σε ελληνικό ληξιαρχείο, αφού σύμφωνα με τα προβλεπόμενα για την ισότητα στον γάμο, ο γάμος αυτός του εξωτερικού θεωρείται «υπόστατος», δηλαδή παράγει έννομο αποτέλεσμα στο ελληνικό Δίκαιο. Για να σας το κάνω πιο λιανά, αν ο Τάιλερ συμμετέχει (που όπως μαθαίνω συμμετέχει) σε εταιρείες, έπρεπε εξήντα μέρες μετά τον γάμο με τον Stefanos να έχει αποχωρήσει απ’ όλες τις συμμετοχές του. Τόσο απλά και άλλο τόσο πρακτικά.