Για τη μεγάλη περιπέτεια υγείας που πέρασε στις αρχές του 2024, όταν χρειάστηκε να νοσηλευτεί για ημέρες στη ΜΕΘ έχοντας προσβληθεί από πνευμονία και RSV, μίλησε η Λιάνα Κανέλλη, η οποία εξομολογήθηκε ότι έφτασε στο σημείο να καπνίζει 80 τσιγάρα την ημέρα.

«Παραλίγο να χάσω τη ζωή μου», αποκάλυψε.

*Διαβάστε εδώ: Λιάνα Κανέλλη: Οι γιατροί με είχαν για ετοιμοθάνατη - “Πήγα κι ήρθα”


Λιάνα Κανέλλη: Έκοψα μαχαίρι το κάπνισμα

«Είχα φτάσει στην αθλιότητα μεσούσης της πανδημίας να καπνίζω 4 πακέτα τσιγάρα, δηλαδή 80 τσιγάρα την ημέρα. Το έκοψα μαχαίρι. Ήταν βούληση σκέτη, εγώ και το τσιγάρο τελειώσαμε», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως σημείωσε, «το τσιγάρο συνέβαλε (σ.σ. στην περιπέτεια της υγείας της), ,επειδή δεν έχουν ελαστικότητα τα πνευμόνια ενός ανθρώπου που καπνίζει κάθε μέρα».

«Έπαιξε, όμως, ρόλο και η δουλειά, η άσκηση του διαφράγματος, ότι μπορώ να βήξω», πρόσθεσε.

«Κάπνισα για τρεις ζωές και παραλίγο να χάσω τη ζωή μου, ας μην το ξεκινήσουν οι νέοι, δεν προσφέρει καμία απόλαυση», επισήμανε.

Παράλληλα, τόνισε ότι «η αποστέρηση από νικοτίνη θέλει βοήθεια, γιατί οι γιατροί μου είπαν ότι αν δεν ακολουθήσω διαδικασία απεξάρτησης, θα έχω πρόβλημα. Από την κοκαΐνη μπορείς να βγεις σε έναν μήνα, από το τσιγάρο θέλεις από 6 μήνες έως 5 χρόνια».

«Ταλαιπωρήθηκα πολύ, υπήρχαν στιγμές που είπα "παραδίδω το πνεύμα" αλλά δεν ήθελα να πεθάνω, είχα πράγματα να κάνω. Αν έχεις στάση Διγενή θα το παλέψεις. Πιο εύκολα σκοτώνει η μοναξιά από την αρρώστια, θες ανθρώπους να σε σκέφτονται, για να ζήσεις γι’ αυτούς, θέλεις πάλη. Αν το αφήσεις, θα σε αφήσει. Η ζωή είναι ωραία, γιατί είναι δύσκολη», σημείωσε.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czu84bi5lk1l)